Как феновете на Левски от Югозапада съпреживяха историческия успех на сините

17 Май 2022 | 08:45
0 коментара
Спорт
Как феновете на Левски от Югозапада съпреживяха историческия успех на сините

Няколкостотин фенове на столичния “Левски” от крайния Югозапада се вляха в синьото море на стадион “Васил Левски” и съпреживяха на живо историческия успех на любимците си над вечния враг ЦСКА на финала за купата на България. След 13 години чакане синята общност ликува с първия трофей, който спасителят Мъри Стоилов и футболистите му спечелиха след второто завръщане на хасковлията начело на столичния гранд.

При изключително стройна организация от Петрич с нарочно нает автобус към столицата потеглиха 55 души, поне още толкова ескортираха возилото с лични автомобили. След като се включиха в шествието на сините привърженици, феновете от Петричко заеха местата си по трибуните на препълнения стадион, където се наложи да се коригира размерът на буфера между секторите “Б” и “А”, “лъвчето” между тях бе обособен за родители с деца.

“Атмосферата бе точно като за финал. Пълен стадион, красиви хореографии от двете агитки, изобщо всеки, който е изпуснал това шоу, може само да съжалява. След последния съдийски сигнал емоциите надделяха и мнозина от нас се просълзиха от радост. Нямаше как да е иначе предвид преживяното през последните 13 години. Изстрадахме и заслужихме купата, отпразнувахме с множеството долу на пистата”, сподели впечатленията си от синия празник петричанинът Петър Радовски, активист от местния “Блу Бойс”.

Служителят в туроператорска фирма допълни, че благодарение на отличната логистика на “Блу Бойс” нито един син фен от Петричко не останал без билет за мача.

СТАНЧО СТАНЧЕВ,в.Струма

Как феновете на Левски от Югозапада съпреживяха историческия успех на сините

Добавете Вашия коментар

TOP