Как да си направим изкуствен сняг у дома?

10 Декември 2023 | 07:29
0 коментара
Общество
България
Как да си направим изкуствен сняг у дома?

Неизменен атрибут на основната зимна ваканция е снегът: заснежените улици, осветени от мигащи светлини, разбира се, подобряват настроението ви и привличат. Но ако предпочитате да прекарвате свободното си време у дома, в топлина и комфорт, въоръжени с любимия си тематичен филм и чаша горещо какао, тогава не трябва да се лишавате от тази специална новогодишна атмосфера: просто добавете нещо към нея.

Ще ви покажем как да направите изкуствен сняг у дома и да украсите дома си преди празниците.

  • Сняг от солен разтвор

Ако трябва да покриете малък детайл от интериора със сняг, соленият разтвор ще свърши чудесна работа. Начинът на приготвяне е следният: кипнете вода в тенджера, добавете порядъчно количество сол и когато получената течност се охлади, поставете продукта в нея. Това могат да бъдат елхови шишарки или клони, някои играчки и фигурки: каквото въображението ви желае.

  • Сняг от паста за зъби

Можете не само да миете зъбите си с паста, но и да украсите прозорци или огледала в дома си. За да пресъздадете снежния ефект, ще ви е необходима гъба, която се намира във всяка кухня: нанесете малко количество паста върху нея и внимателно натиснете върху избраната повърхност. Можете също така да използвате четка и да нарисувате какъвто модел харесвате вие ​​или вашето дете.

  • Пяна за бръснене сняг

Пяната за бръснене и сода са отличен тандем, който ще ви позволи да извайвате снежни фигури, без да напускате дома си. Вземете дълбок съд, изстискайте пяна в него и постепенно добавете сода. След няколко минути ще станете собственик на изкуствен сняг, който може да се превърне в мини снежен човек или снежинка на прозореца.

Източник: iStock/Getty Images
  • Сняг от пелени

Снегът може да се направи и благодарение на пелените: те са известни с това, че са пълни с бяла материя, която при абсорбиране на вода набъбва и става мека. Планът за действие е прост: разрежете пелената, извадете всичко, от което се състои, и я навлажнете с вода. Процесът е изцяло под ваш контрол: за по-голям успех се препоръчва пълнежът да се снабдява с вода постепенно, за да се следи обемът на „снежинките“ и да се коригират техните размери.

  • Сняг от нишесте 

Друг прост начин да направите сняг у дома е да го пресъздадете с нишесте, лепило и всякакви блясъци. За да направите това, трябва да вземете съставките в приблизително равни пропорции и да ги превърнете в едно вещество. Например, можете да го използвате, за да украсите коледно дърво или отделни предмети в къщата. 

Източник: Рамблер 

Добавете Вашия коментар

TOP