Как да се захраним след постите

23 Декември 2023 | 16:09
0 коментара
Любопитно
България
Как да се захраним след постите
Да прекалим с храната на празничната трапеза е лесно, защото на нея присъстват много изкушения. Особено опасно е това за хората, спазвали Коледния пост.

Те трябва да започнат постепенно отново да включват животинските храни в менюто си.

"Дори и да не сте спазвали поста, има правила, които помагат да избегнем тежестта от прехранването или  обострянето на някои заболявания, провокирано от различни храни", каза пред БНР проф. Вергиния Георгиева от Центъра по природна медицина и гладолечение.

"Много хора вече постят и преминаването от един режим на пости към прием на животински проетини трябва да се подхожда много внимателно, каза още тя.

"Трябва да пазим черния си дроб, бъбреците и тънките и дебелите черва. Затова постепенно се преминава от един режим на друг - първо с прием на млечните продукти, внимава се с мазните храни, консумират се повече супи, като месата се степенуват - от по-леките меса и чак накрая към свинското месо, гарнирано с много салати", поясни още проф. Георгиева.

"По-малко от всичко" е правилният подход, за да не получим стомашно-чревни проблеми, да приемаме повече течности и да правим по-чести разходки сред природата.

Добавете Вашия коментар

TOP