Как да носим цветни дрехи: Лесни съвети за стилен външен вид

04 Февруари 2024 | 07:44
0 коментара
Любопитно
България
Как да носим цветни дрехи: Лесни съвети за стилен външен вид

Mоже би най-добрият начин да разберете какво е вътрешното състояние на едно момиче, е да погледнете гардероба му и какви дрехи носи. Няма нищо лошо в черното, стига да нямате нищо друго, въпреки че душата ви иска разнообразие. Задайте си въпроса: ,,Защо се страхувам от ярки дрехи?”

Повечето жени избягват да носят такива цветове, защото не знаят как да ги комбинират и се притесняват да не изглеждат като клоуни. Всичко това ги принуждава да напълнят гардероба си с тъмни и скучни дрехи.

Източник: iStock/Getty Images

Няма как да не се съгласите с мен - няма нищо по-прекрасно от това да срещнете на улицата весело и стилно момиче, върху което ярките цветове и духовното настроение са фино хармонизирани. Цветните дрехи са като глътка въздух сред сивото ежедневие. Дори навън да вали дъжд или сняг, разнообразието винаги вдъхновява.

Ето няколко съвета за това как да носите правилно цветни дрехи:

Като начало не бързайте да сменяте целия си гардероб. Най-важното нещо е да не прекалявате, за да не изглеждате наистина като клоуни. Трябва да обмислите всичко до най-малкия детайл. Научете се да хармонизирате цветове, стилове и да използвате аксесоари.

Първоначално можете да добавите ярък, светъл шал към гардероба си или да носите чанта с обувки в същия цвят. Тази комбинация ще ви открои от тълпата и ще добави чар на визията.

Препоръчва се също така да обърнете внимание на цвета на кожата си, тъй като не всички ярки дрехи са в хармония с твърде бледа или твърде тъмна кожа. Зеленото и синьото са идеални за руси момичета.

Комбинирайте обикновени и дискретни ежедневни дрехи с един цветен аксесоар или дреха. Това е добре за офиса - например червени обувки в комбинация с класическа пола и блуза изглеждат стилно интригуващи. Като цяло най-важното е да знаете кога да спрете. Не прекалявайте. Трябва да има само един закачлив детайл.

Източник: IStock

Ако смятате себе си за креативна личност, вероятно ще искате да внесете повече цветни неща в образа си. В този случай вашият вариант е комбинирането на обикновени, прости елементи от облеклото, които са хармонични, но контрастиращи. Залагайте колкото е възможно на по-малко пастелни цветове. Дайте предимство на червеното и светло зеленото, както и розовото.

Обикновено носим връхни дрехи (дъждобран, палто или яке) повече от един сезон. Ако се притеснявате да закупите нещо подобно, сега е най-доброто време да добавите малко ярки цветове към живота си. Въпреки факта, че тъмните дрехи изискват по-малко грижи през студения сезон, цветните ще ви позволят да се откроите от тълпата и да привлечете вниманието на другите. В този случай топлите нюанси на кафявото изглеждат най-впечатляващо.

Друга подробност, която не бива да забравяте, ако искате да изглеждате закачливо, са най-малките акценти: обеците, гривните и дори чорапите трябва да са в хармония и да съвпадат с останалата част от облеклото.

Когато започнете да добавяте ярки цветове в ежедневието си, ще придобиете опит и ще се научите как да създавате различни комбинации. Не се страхувайте да експериментирате и да озарите скучните си визии с интересни цветове. Добавете яркост към живота си и определено ще забележите как той ще блести по нов начин.

 

Автор: Елизабет Астарджиева/Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP