Как да имаме хубава фигура без глад?

08 Декември 2017 | 19:31
0 коментара
Любопитно

Ако сте от хората, които са опитали доста диети, то вероятно сте се убедили че не всички диети и методи за отслабване, които се рекламират в медийното пространство работят. 

Голямото количество информация често ни остава объркани за това кой е верният път към загубата на килограми. Наднорменото тегло не само влияе негативно на самочувствието ни и ни кара да се чувстваме непривлекателни, но и увеличава риска от развитие на сериозни заболявания. Излишните килограми увеличават риска от поява на сърдечно-съдови проблеми, инфаркт, заболявания на черния дроб, бъбреците, диабет, артрит, високи нива на кръвната захар и високо кръвно налягане. Това трябва да бъде още една причина да искаме да отслабнем, освен красивия външен вид. Защото здравето отвътре личи отвън и здравословното отслабване е най-правилният път към дълготрайното поддържане на слаба фигура.

Отслабването не трябва да бъде мъчение. Погрешно е да се смята, че за да намалим теглото си трябва просто да гладуваме за определен период и след като влезем във форма отново да си позволяваме всякаква храна.  За да бъде едно отслабване здравословно и дълготрайно, то трябва да включва балансиран хранителен режим, който да зарежда организма ни с всички необходими хранителни вещества. Ако искате наистина да свалите килограми и да постигнете дълготрайни резултати, то трябва да измените ежедневието си и да придобиете здравословни навици, тъй като отслабването не става мигновено.

Ето няколко навика, които трябва да станат задължителна част от ежедневието на всеки, който иска да има хубаво тяло по здравословен начин:

Да спрем да се храним когато сме сити

Тук помага бавното хранене. Когато се храним бавно и не изпълняваме други отвличащи вниманието ни задачи, ние успяваме да обърнем по-голямо внимание на това как се чувстваме и съответно да усетим чувството за ситост. Именно когато се храним бързо и на крак, тогава ние приемаме излишни калории.

Знаете ли че можете да постигнете едновременно бързо и здравословно отслабване с помощта на Lucky Fit. В тази клиника за отслабване се провежда под лекарски контрол програма за редукция на теглото, която помага да отслабнем постепенно, без да забавяме метаболизма си. Програмата помага да се намали теглото с 20-30% на година. В нея са включени здравословно меню от натурални продукти, даващи енергия и интензивни и комплексни физически дейности на открито в планината, които не са изтощителни, а са по-скоро приятни.

Това не означава обаче, че сте длъжни веднъж и завинаги да се откажете от любимите храни като чипс, пържени картофки, сладкиши, шоколад. Можем да си ги позволяваме от време на време, стига да не прекаляваме с количеството.

Да започнем със салатата

Изяждането на салата преди основното ястие всъщност може да ни помогне да отслабнем по здравословен начин. Със сигурност сте чували хиляди пъти колко е важно да ядем плодове и зеленчуци и да намалим всички преработени храни в менюто си. Така че по този начин не само си набавяме необходимата доза витамини и минерали, но и можем да намалим количеството на приетите калории.

 

Да се раздвижим

Добре е да се стараем да се движим повече през ежедневието си. Но спортуването не трябва да бъде досадна задача за нас, която се чувства като задължение. Спортуването трябва да бъде приятна дейност за нас и трябва да очакваме с нетърпение времето, което ще прекараме в движение. Ако сте начинаещи и досега не сте спортували редовно, започнете постепенно. Практикувайте всяка седмица 2-3 пъти любим спорт.  Дали ще бъде каране на колело, аеробика, бягане – изберете това, което най-много ви допада.

Да се храним на малки порции

Храненето на малки порции е един наистина успешен метод за отслабване. Честото хранене ни помага да се чувстваме сити през целия ден без да натоварваме излишно стомаха си и също така стимулира метаболизма ни. Препоръчват се 5-6 малки порции на ден здравословна храна. За да има ефект върху отслабването в случая е важно тези порции да са наистина малки.

Добавете Вашия коментар

TOP