Как България посрещна Новата 2022 година

01 Януари 2022 | 13:25
0 коментара
Култура
Как България посрещна Новата 2022 година

България посрещна Новата 2022 година.

В Благоевград посрещнаха новата 2022 година със зрелищна заря, песни, танци и хора. Емблематичният ансамбъл "Пирин" и други фолклорни изпълнители от региона забавляваха гражданите и гостите на централния площад "Георги Измирлиев-Македончето".

ЧЕСТИТА НОВА 2022 ГОДИНА!

Варна посрещна новата година със заря в центъра на града и в отделните райони. Макар че на централния площад "Независимост" нямаше концерт, варненци се събраха с шампанско, бенгалски огън и много настроение, за да си пожелаят повече здраве и много успехи през 2022 година.

В Бургас стотици посрещнаха Новата година на централния площад "Тройката". Въпреки че заради COVID беше отменена празничната заря и традиционният концерт, не липсваха бургазлии, които решиха да посрещнат празника в центъра. На площада имаше DJ, a някои празнуващи сами си донесоха фойерверки.

Пловдив бе сред градовете посрещнали Новата година без заря, но с много настроение и надежда. На площад "Стефан Стамболов" се събраха много пловдивчани и гости на града, които заедно посрещнаха 2022 година.

Достъпът до централната част пред сцената беше със сертификати. На сцената излязоха групите "Керана и космонавтите" и "Диана Екпрес", традиционно на прага между двете години бяха изпълненията на ансамбъл "Тракия", а след полунощ програмата продължи с любимката на тийнейджърите Дара. Присъстващите на веселието си пожелаваха здраве и благоденствие и да отшуми възможно най-скоро пандемията, която беляза последните две години.

Стотици фойерверки озариха небето над Русе в новогодишната нощ. Тон дадоха съседите от румънския град Гюргево, които започнаха със зарята повече от половин час преди полунощ. Когато речта на президента на Република България Румен Радев приключи, в Русе гърмежите и светлинните ефекти зачестиха.

Въпреки официалната забрана за използване на фойерверки от страна на местната администрация и МВР, фойерверките от различни квартали на крайдунавския град се смесиха с официалната заря на Общината на централния площад "Свобода" и не утихнаха близо половин час.

Добавете Вашия коментар

TOP