Кадър на най-младия боксов клуб в Благоевград дебютира с бронз на държавното за младежи

22 Май 2021 | 00:12
0 коментара
Спорт

Състезателят на „Ротунда“ (Бл) Никола Байраков дебютира с бронзов медал на държавното лично отборно първенство по бокс за младежи в Ботевград, което важи и за купа „България“. Кадърът на най-младия боксов клуб в Благоевград победи на 1/4 финалите Мартин Костов от „Ивайло“ (ВТ) с 2:1 в изключително оспорван мач в кат. до 91 кг. Това му осигури поне трето място, но загуби следващата среща с Мартин Милев (Ст. Загора) заради лекарска забрана.

Другият възпитаник на треньора Мартин Йорданов – Мариян Ангелов (64 кг), също започна с успех първата си поява на подобен форум. Той отказа в І рунд Пламен Костов от „С. Василев“ (Хс), ала отстъпи по идентичен начин в четвъртфиналния сблъсък с Росен Марков от „Сторм“ (Сф). Поради проблемите с пандемията от Ковид-19, „Ротунда“ все още е в очакване на лиценз и двамата  му представители играха за „Бокс за всички“ (Сф). До 1/4 финалите проби и Йордан Димов (56 кг) от „Пирин“, надвивайки с реферско решение в ІІІ рунд Мариян Петров от „Кико“ (Сф). После обаче с отказване в първата част го елиминира Михаил Михайлов (Варна). Другият боксьор на пиринци Кристиян Митев (69 кг) загуби на старта от Мирослав Иванов (Мизия) с 0:3. Същият резултат спря Емил Славчев (69 кг) от „Беласица“ срещу Здравко Константинов (Априлци).

С отказване в І рунд приключи участието на триото от „Лъвове“ (Пч) Йордан Бисерков (81 кг), Николай Трайков (+91 кг) и Петър Танушев (75 кг), загубили съответно от Кристиян Лосков (Локомотив ГО), Вилислав Пътов (Локомотив Сф) и Стелиян Страхилов (Локомотив Сф). В проявата се включиха 129 състезатели на 45 клуба.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP