Кабинетът ще отпусне още 63 млн. лв. на земеделците, те остават в протестна готовност

20 Септември 2023 | 09:03
0 коментара
Общество
България
Кабинетът ще отпусне още 63 млн. лв. на земеделците, те остават в протестна готовност
Правителството ще отпусне още 63 милиона лева компенсации на земеделците на днешното заседание. След като 150 милиона бяха отпуснати преди седмици за тях, до 30 септември ще бъдат изплатени и останалите компенсации за повишените разходи за производство вследствие на войната в Украйна.

До 10 часа ще стане ясно дали земеделските производители ще влязат с тежка техника в центъра на София. Засега тракторите им остават в Долни Богров, след като имаха срок до 7 часа тази сутрин да влязат в столицата.

Земеделските производители останаха в стачна готовност заедно с тежката техника, която докараха на входа на София вчера. След 4 часа преговори с правителството и още толкова в спорове между браншовите организации - инициаторите на протеста заявиха, че днес ще стане ясно дали продължават с протестните действия или не, предава БНТ.

Близо 600 трактора останаха на входа на столицата през целия ден вчера, а ресорният министър отиде при недоволните.

По-късно земеделците се преместиха пред Министерския съвет, където бяха поканени на среща. След 3-часови разговори стана ясно, че се налага временна забрана за внос на слънчоглед от Украйна. Тя обаче не се оказа достатъчна, за да спре окончателно протеста.

Добавете Вашия коментар

TOP