Кабинетът отпусна средства на общините Банско, Благоевград, Белица, Гърмен за строителство и ремонт на детски градини и училища

14 Октомври 2021 | 18:07
17 коментара
Общество
Кабинетът отпусна средства на общините Банско, Благоевград, Белица, Гърмен за строителство и ремонт на детски градини и училища

Кабинетът отпусна малко над 4, 1 млн. лв. за строителство и ремонт на 24 детски градини и училища. Средствата са по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г.

Програмата цели да намали недостига на места в детски ясли и градини, да създаде условия за въвеждане на задължително предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст. По отношение на училищата целта е да се увеличи броят на тези с едносменен режим на обучение и да се намали недостига на места в тях.

Средствата ще бъдат разпределени между 15 общини и една държавна професионална гимназия. Общините са Банско, Благоевград, Белица, Гърмен, Бургас, Поморие, Айтос, Несебър, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Троян, Правец, Казанлък и Свиленград.

За реконструкцията на държавната Неврокопска професионална гимназия “Димитър Талев” в Гоце Делчев се отпускат 69 190 лв. Близо 15 000 лв. се отпускат за изграждане на допълнителен корпус на Профилираната Природа-математическа гимназия “Никола Обрешков” в Казанлък. За реконструкцията на Основно училище “Г. Бенковски” в Кърджали кабинетът отпусна 30 000 лв., а за Начално училище “Христо Ботев” в Троян – близо 54 000 лв.

Добавени коментари

герб ВЕЧЕ НЕ Е СИЛА!!! публикува:
15 Октомври 2021 | 18:55
Втриса ме като ви чета комунистическите лозунги и истеричните призиви да гласуваме за вас. Е,с тоя тон и изказ-никой няма да гласува за вас и газа да си съдерете! Хайде,дайте нещо по-различно,къде ви и Венета да ви надъха.Тя ви беше добър Пи аР.
ГЕРБ Е СИЛА! публикува:
15 Октомври 2021 | 16:42
Приятели на ГЕРБ! Държавата ни е в опасност! Комунистите, предвождани от Резидента Радев, ни преследват! Искат да унищожат партията ни и изграденото от нас, искат да ни прогонят и да ни отнемат постигнатото! Да се обединим срещу опасния враг! Да му покажем нашата сила! Да смачкаме врага без капка колебание! Да скъсаме оковите на КОМУНИЗМА! Нека продължим да градим България, която да е достоен дом за децата ни, в който ще останат и ще се реализират! Нужно ни е да загърбим разделението, за да намерим това, което ни събира и обединява! Заедно сме по-силни от хаоса! НИЕ СМЕ ГЕРБ, НИЕ СМЕ СИЛА! НАС НЕ НИ Е СТРАХ!
Много лесно! публикува:
15 Октомври 2021 | 14:54
По лозунгите им ще ги познаете.Освен гербаджия, друг подобни не може да измисли. Е,може би човеко от Добринище с 13-те букви.
Банско публикува:
15 Октомври 2021 | 13:32
ГЕРБ ПОБЕДА ГЕРБ ПОБЕДА! КОМУНИСТИТЕ ГОВЕДА!ГЕРБ ПОБЕДА ГЕРБ ПОБЕДА! КОМУНИСТИТЕ ГОВЕДА!ГЕРБ ПОБЕДА ГЕРБ ПОБЕДА! КОМУНИСТИТЕ ГОВЕДА!ГЕРБ ПОБЕДА ГЕРБ ПОБЕДА! КОМУНИСТИТЕ ГОВЕДА!ГЕРБ ПОБЕДА ГЕРБ ПОБЕДА! КОМУНИСТИТЕ ГОВЕДА!ГЕРБ ПОБЕДА ГЕРБ ПОБЕДА! КОМУНИСТИТЕ ГОВЕДА!ГЕРБ ПОБЕДА ГЕРБ ПОБЕДА! КОМУНИСТИТЕ ГОВЕДА!
Насрадин публикува:
15 Октомври 2021 | 11:45
А на Якоруда.....от трите по дългото!
Избори публикува:
15 Октомври 2021 | 09:45
Ще влезе в парламента.Ама минало "бешело"! Край на баницата мекото!
Отговор на Избирател публикува:
15 Октомври 2021 | 09:42
След като Вие ни затрупвате с несъстоятелни,глупави,смешни...и какви ли не хвалби за въпросното лице-ние изказваме нашето мнение. НЕ!НЕ Е ЗЛОБА! Това е просто ответна реакция,за да се знае,че това което пишете за него не е вярно. Ами просто толкова му е капацитета на Мацурев! Няма ли някой друг?Ако няма-жалко!Защо се опитвате да затворите очите на хората? Нима те не виждат и не преценяват реалността? Или ги мислите за олигофрени? Нима ние нямаме право на собствено мнение и трябва да приемем Вашето? Хайде стига де! Едно време комунистите ни заблуждаваха,лъжеха и мамеха,а сега пък гербаджии!!!
Този от Глазне публикува:
15 Октомври 2021 | 09:41
Да пишат колкото си искат, да плюят. Ама Мацурев влиза в парламента, а те ще си мишкуват. Хаха нека ви е гадно злобари!
Читател публикува:
14 Октомври 2021 | 23:33
Няма ли да напишете нещо и за другите кандидати за депутати толкоз са много. А само за Мацурев пишете глупости вероятно това е от ЗЛОБА!!!
До всички плюещи тук публикува:
14 Октомври 2021 | 23:10
Майко побъркахтесе да пишете за Мацурев а статията никъде не стрешнах да пише за него. Новите коти си го плюете Мацурев като изброените по горе и диви си горно сага като незработни друго няма какво да пишете освен за Мацурев
Разложенин публикува:
14 Октомври 2021 | 21:41
Ей,банско йопе просто!Какви пари от правителството на ГРОБ,бе глунак? Или искаш да ме убедиш,че Бойко раздава тия пари от чекмеджето? Продавал е златни кюлчета на битака,за да изкара пари и да даде и на вас.Малоумници прости,кой ще ви поверува бе?
Анонимен колега: публикува:
14 Октомври 2021 | 21:30
Ами вие,които също пишете ТУКА и го хвалите,хвалите,та чак лиги ви текат по брадите като споменете името "Мацурев"-ЗАЩО ПЪК ЕДИН НЕ ИЗЛЕЗЕ С ИМЕТО СИ? Е как ще се покажете като знаете,че утре тая мижитурка ще е НИКОЙ и вие трябва да си запазите топлите местенца? С какви очи ще гледате съгражданите си в очите? Затова се крийте и си пишете колкото си искате-блажени са вярващите!
От Банско публикува:
14 Октомври 2021 | 21:19
Всички дето пишете тука - днеска го плювате Мацурев ама утре че му лазите в краката. Иначе анонимки сте много смели няма що! Смешна работа
А бе,Мацурев палапух! публикува:
14 Октомври 2021 | 21:05
Ти ли си пишеш коментарите или Динето Бърдарево? Ама шото и да писувате - все тая!Нема го ни Монтофонецо,ни Бего,ни Владо...Спишеха се герберите!
Интересно! публикува:
14 Октомври 2021 | 20:57
"...когато стане депутат пак-ще докара много повече за града ни." Много правилно-КОГАТО СТАНЕ.А знае ли някой кога ЩЕ стане??? Аз знам,че дебил като Мацурев никога повече няма да стане депутат! И добре,че е така.Тоя идиот много си е повярвал напоследък-все като депутат се сънува,ама и този път ще му се размине.Апостолов ще го смачка още на 14-ти сутринта.А бе Сашка,карай си тротинетката,докато не е паднал снега,а парламента ще го гледаш всяка вечер по новините на телевизора!
Банскалия публикува:
14 Октомври 2021 | 20:21
Не, парите не са от Мацурев. Но са от правителството на ГЕРБ което ги изкара с бюджета и данъците. Новите само ги харчат. А за Мацурев не се притеснявай - като стане депутат пак - ще докара много повече за града ни. А сега се изяж от яд дебиле!
Чуда се публикува:
14 Октомври 2021 | 19:53
Па ле парите са заради Мацурев?

Добавете Вашия коментар

TOP