Кабинетът отпусна 56,6 млн. лв. на земеделци с отсрочени кредити

02 Септември 2020 | 13:20
0 коментара
Бизнес

С 56,6 млн. лева подкрепяме над 1800 земеделски стопани, които са отсрочили кредитите си и не могат да ги погасяват в условията на пандемията от COVID-19.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на онлайн заседанието на кабинета, провеждащото се на фона на масов антиправителствен протест. Видео с изказването на премиера е качено на Facebook страницата на Борисов.

Още новини от света и България четете тук

Финансовата помощ ще позволи на стопаните, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители, да продължат земеделската си дейност и да не търпят загуби. Подкрепата изискваше нотификация от ЕК, затова благодаря на председателя й Урсула фон дер Лайен и на еврокомисарите. Само в рамките само на няколко дни те реагираха, за да може ние бързо да отговорим на проблемите, които кризата с коронавируса в момента ни създава.

Борисов информира, че е възложил на земеделския министър Десислава Танева и на министъра на екологията Емил Димитров заедно да работят за намиране на допълнителни източници на вода за селските стопанства, тъй като сушата е голяма и отсега трябва да мислим за следващата година.

Сушата тази година ни показа, че много бързо трябва да мислим за следващата година. Ако трябва да се строят нови, каза още Борисов.

Добавете Вашия коментар

TOP