Жълт код за сняг и поледици от тази неделя

02 Януари 2016 | 18:08
0 коментара
Общество
Жълт код за сняг и поледици от тази неделя

През нощта над цялата страната ще се заоблачи. В Западна България ще завали сняг, като валежите постепенно ще обхванат и източните райони. Ще се образува снежна покривка.

След обяд по Черноморието и в крайните югоизточни райони, а привечер и по поречието на Струма снегът ще премине в дъжд и там ще има условия за заледявания и поледици.

Заради очаквания снеговалеж в цялата страна е обявен жълт предупредителен код.

Ще духа до умерен североизточен вятър. По Черноморието, вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 12° и минус 7°, в югозападните райони между минус 5° и минус 2°. Максималните температури ще са в широки граници от минус 7° в Северна България до 3° по Черноморието и в Югозападна България.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня ще се понижава.

Над планините ще е облачно със значителни валежи от сняг. Ще духа умерен предимно южен, по билата силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието облачността от запад ще увеличи и още преди обяд на много места ще завали сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. След обяд, вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Снегът ще премине в дъжд и ще се създадат условия за заледявания и поледици. Максималните температури ще са между 1° и 4°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Добавете Вашия коментар

TOP