Журналистът Георги Бузов: 100 000 лева, предколедно похарчени от кмета на Благоевград за 11 дървени бараки!!!

24 Ноември 2022 | 08:13
28 коментара
Общество
Журналистът Георги Бузов: 100 000 лева, предколедно похарчени от кмета на Благоевград за 11 дървени бараки!!!

Журналистът Георги Бузов зададе пет въпроса на градоначалника Илко Стоянов!

Преди няколко дни PR на Община Благоевград обяви желанието на кмета г-н Илко Стоянов тази година Градската градина да се превърне /цитирам/ „ в коледно градче с неповторима атмосфера“.

Видно от съобщението на пиар службата му, „неповтори мата“ коледна атмосфера ще се сътворява от 11 дървени бараки, в които ще се предлага разнообразие от алкохол, кебапчета и кюфтета, а покрай тях, между другото – и кафе, чай, чехли за тъщата и каквото още се сетите.

„Обществената поръчка“, въпреки че изобщо не е имало изобщо такава, е „спечелена“ от фирма, регистрирана в… Разград, т.е. на повече от 500 км. от Благоевград. Нейните 11 чисто нови дървени бараки с площ от около 5 кв.м., с които тези дни се изгражда т.н. коледно „градче“, ще ни струват на нас, данъкоплатците, само някакви си 100 000 лв., т.е. по 7 000 лв. бройката, без ДДС.

Барака

За тези, които още не са разбрали, ин хаус системата е класическа форма за заобикаляне на процедурите за възлагане на обществени поръчки чрез конкурс и затова тя за нула време се превърна в емблематичен начин за източване на държавни и общински средства.

Тези 11 дървени барачки, са също възложени чрез системата „инхаус“ , но пък въпросната поръчка предлага и нещо наистина добро, а именно възможност в продължение на един месец гражданите на Благоевград да споменават по-често майката на кмета Илко Стоянов, макар че тя едва ли трябва да бъде обвинявана за глупостите, които синът и всеки божи ден сътворява.

По-наблюдателните граждани навярно, също като мен, вече са забелязали, че сред ансамбъла от 11 бараки в „коледното градче“, в градската градина ще се вписва занапред и възс-тановената единствена обществена тоалетна в Благоевград, чийто ремонт започна преди месец-два с цел да може да посреща през декември нуждаещите се от нейните услуги клиенти на „коледното градче“.

Ремонтът на въпросната обществена тоалетна , ако не знаете , ни струва има-няма колкото бараките в него, т.е. около 100 бона.

ВЪПРОСИТЕ, КОИТО ИСКАМ ДА ЗАДАМ ДНЕС НА КМЕТА,
са същите, които е следвало той и неговите приближени да си зададат преди мен , но те не са направили това, поради разбираеми причини, за които и вие се досещате навярно.

ВЪПРОС №1:

Кой олигофрен реши, че 11-те дървени бараки на „коледното градче“ трябва да бъдат разполо-жени в затревените части от градската градина, а не да речем, в пространството пред градската баня, пред Младежкия дом, пред Съдебната палата, на поляната , край бул.“ Св.св.Кирил и Ме-тодий“, където ежегодно се изграждат съолъженията на гостуващите в Благоевград циркове гру-пи, например?

ВЪПРОС № 2:

В кой европейски град кметът и услужливо пригласящите му на глупостите „съветници“ са виж-дали коледно градче изградено в озеленена градска площ?

ВЪПРОС №3:

Коя обществена нужда налагаше общинската хазна, която отдавна е на командно дишане и няма пари да смени дори и една счупена тротоарна плочка по централните улиците на града, да се изръси със 100 000 лв. за тези безполезни 11 дървени барачки, вместо да използва за коледното „градче“ старите „кочинки“, които , въпреки че са изработени преди повече от 25 години, все още са здрави и годни за използване?

ВЪПРОС №4:

Дава ли си сметка кметът Илко Стоянов и шефката на Общинското предприятие „Озеленяване“ Елена Ерделска, на какво ще заприличат „зелените площи“ от градската градина след един месец?

ВЪПРОС №5:

Защо общината не обяви официално обществена поръчка за изработването и монтирането на въпросните 11 дървени бараки, а избра да приложи системата „ин хаус“, възлагайки поръчката на избрана от кмета фирма:

А/ защото се съмнява, че Благоевград няма кой, която да изработи и монтира тези 11 бараки;
Б/ защото системата „ин хаус“ гарантира предварително договорената комисионна или
В/ защото в общинската хазна „има“ бол пари за безобразно харчене и сега е момента да им бъде видяна сметката?

НЕ ОЧАКВАМ КМЕТЪТ ДА ОТГОВОРИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ, но ние гражданите сме длъжни да знаем отговорите им, защото фондацията „Антикорупционния фонд“, която е независи ма експертна неправителствена организация със задача да разследва случаи на корупция и неправомерно изразходване на публични средства, през 2021 отчете , че 30 % от обществе ните поръчки в България са били възложени без търг, т.е. по системата за т.н. вътрешно договаряне, т.е. на четири очи , въпреки че това противоречи на икономическата логика.

Според данни на фондацията, най-активна в далаверите с „инха-ус“ поръчките е била Община Бургас, а достойното второ място в България заема Община Благоевград.
Този факт очевидно не тревожи общинските ни съветници . Твърдя това, защото ако беше обратното, градската градина на Благоевград, която съществува може би повече от 80 години, за първи път сега ще бъде превърната в кочина за 100 000 лв., платени за изграждането върху полузелените нейни площи на ето тези изключително „ модерни“ и „нужни „ на града ни дървени бараки, които виждате на снимките.

източник:vipmediapress.com

Журналистът Георги Бузов: 100 000 лева, предколедно похарчени от кмета на Благоевград за 11 дървени бараки!!!
Журналистът Георги Бузов: 100 000 лева, предколедно похарчени от кмета на Благоевград за 11 дървени бараки!!!

Добавени коментари

марян публикува:
26 Ноември 2022 | 13:01
мазуро и жъчките командват градо а илко си става пак адвокат стига случайности като илко и томов
слагаме чалмите публикува:
26 Ноември 2022 | 08:15
кочинките са най малкото нещо което се случва в града само погледнете дпс как действат превзеха града слагаме чалмите благодарение на илко превзеха всичко в общината поръчките ги контролират паркирането страшно е а вие ми пишете за единейсе кочинки
Кирил Мирчев публикува:
25 Ноември 2022 | 20:58
Бузов е истински човек и при него няма компромиси, и за това такива хора трябва да са на почит. Бузов ще му разкаже играта на Стоянов там няма да има прошка.!
П.К. публикува:
25 Ноември 2022 | 17:56
Къде са старите къщички неможаха ли да ги преработата или там няма далавера. Нали Механджийски вика че няма пари защо дадохме 100 бона като можехме да минем с 20. Ето за това хората го плючт на Илко и викат че няма да е повече кмет е няма така е днес ми бе потвърдено от Донева.
na ilko toaletnata gradskata gradina публикува:
25 Ноември 2022 | 17:47
Alo 112 na ilko toaletnata!! inspektotata da goni narkomanite i piqnicite ot gradskata gradina tam ke stane toaletna!! zelenite ploshtii ke se natorat i tova mu e na ilko posledniq koleden bazar i neka kochinkite badat posledniq navals na ilko kambitov!!
Маркова публикува:
25 Ноември 2022 | 17:04
ГЕРБ няма да подкрепи Илко Стоянов за кмет на Благоевград! Андон Тодоров има по голям шанс за кмет отколкото Илко!
bagiro публикува:
25 Ноември 2022 | 14:33
mazuro i ja4kite sa zad ilkata tra4i lajisi e barbaleq
Само питам публикува:
25 Ноември 2022 | 09:10
Вярно ли е че жъчките командват кмета Илко Стоянов?
Спасе петело е новото куче публикува:
25 Ноември 2022 | 09:06
Спасе петело се фали на табачето че миналата седмица с Йлко и жените са пирували на часовнико и вика на Йлко що му каже оправа сичко са е станал като Иво кучето! Спасе петело ке чисти реката ке копа на пазаро жена му ке чисти общината а аз ки му ода да му гласувам на Йлко абе тоя нас да не не мисли за балъци! Нещо се объркал е са Спасе Петело да му докара гласуве ама преба сички около него прееба Пепи на барселоната прееба Емил циганино прееба Камбата е са да го видим колко гласа ке докара на Йлко ке си смех и рев разбирасе!
На ВЪПРОС №5 може да отговори Боре Механджията публикува:
25 Ноември 2022 | 08:49
На ВЪПРОС №5 може да отговори Боре Механджията един човек с много лица лицемер, банкер затворник убиец крадец на ток: Защо общината не обяви официално обществена поръчка за изработването и монтирането на въпросните 11 дървени бараки, а избра да приложи системата „ин хаус“, възлагайки поръчката на избрана от кмета фирма: В Благоевград няма ли фирми да изработат 11 къщички или някой се притеснява да не се чуе за рестото на сервитьора. Потресен съм и честно да ви кажа Илко го познавам от много одавна и немога да повчрвам че прави такива глупости може би се е обградил с хора които се въртат около него с цел бързо забогатяване. Но ако продължава в същия дух Илко няма да има шанс за нов мандат. Освен това той се надява да го издигне ГЕРБ което му е голямата грешка ще получи едни смешни гласчета от Емилия Вълова 2-3 гласа нищо повече и до там.
САМО ВИ УМОЛЯВАМ ДА НЕ МИ ИЗТРИВАТЕ КОМЕНТАРА публикува:
25 Ноември 2022 | 08:16
САМО ВИ УМОЛЯВАМ ДА НЕ МИ ИЗТРИВАТЕ КОМЕНТАРА ЗАЩОТО КОГАТО НАПИШЕ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ИЗГОДНО ЗА ВЛАСТИМАЩИТЕ ИЛИ МЕ БЛОКИРАТ ИЛИ МЕ ИСТРИВАТ. 1 ИЛКО НЯМА КАК ДА СТАНЕ ПОВЕЧЕ КМЕТ НАРО В БЛАГОЕВГРАД МУ Е БЕСЕН ЗАРАДИ ПРОЕКТА 29 МЛН ЗА АКВАПАРКА. 2 ИЛКО НЯМА ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН ОТ ГЕРБ НИЕ ЩЕ СИ ИМАМЕ КАНДИДАТ. 3 ИЛКО ГО ПОДКРЕПВАТ ЖЪЧКИТЕ Е ТЕ ЗАД КОЙ ЗАСТАНАТ НИКОГА НЕМОЖЕ ДА ПРОГРЕСИРА. 4 ИЛКО СИ ИМА ПРОБЛЕМ С АТАНАС КАМБИТОВ И ТОВА ВЕЧЕ СИ ЛИЧИ ОТ ХОРАТА НА ХРИСТИНА. 5 НОВИЯ КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД ЩЕ БЪДЕ НЕЗАВИСИМ ПОДКРЕПЕН ОТ ПП И ДБ МЛАДА ДАМА С МНОГО ОПИТ.
ВЪПРОС №1 публикува:
25 Ноември 2022 | 07:52
ВЪПРОС №1: Кой олигофрен реши, че 11-те дървени бараки на „коледното градче“ трябва да бъдат разполо-жени в затревените части от градската градина, а не да речем, в пространството пред градската баня, пред Младежкия дом, пред Съдебната палата, на поляната , край бул.“ Св.св.Кирил и Ме-тодий“, където ежегодно се изграждат съолъженията на гостуващите в Благоевград циркове гру-пи, например?
виктор публикува:
25 Ноември 2022 | 07:51
градската градина ще стане тоалетна на центъра поне се съобразяваха там ще стане мина до мина ще засмърди всичко, а за цената бузов е прав има стари къщички защо не ги озползваха тех а купуваха нови при положение че само се говори че общината е в трудно положение но явно всичко има задкулисна цел!
gerb ne iska ilko za kmet публикува:
25 Ноември 2022 | 03:22
tova sa posledni izdihaniq na ilko raboti se kato za posledno ima kashti a se kupuvat novi i zatova drugata godina she mu kajem basta; nie ot gerb nqma da go podkrepim i tova shte go pokajem mnogo qsno na vsichki koito ni go podnasqt kato novakov danka i hadjigaev; borisov shte razbere che greshi mnogo skoro;
Иван публикува:
24 Ноември 2022 | 22:06
Бузов винаги е бил изключително точен и прецизен в журналистическата си работа, не случайно Кольо Говедото, по погрешка някога директор на Радиото, го мразеше и в червата. Винаги проучва нещата и не лъже или преувеличава нещата. Той е наистина разкледващ журналист, не като измислените Кети Тренчева и Тропанковата, бивши му колежки. А Илко не намери 100 бона за юбилея на Пирин, но за коледни къщички, при положение, че Общината ги имаше, даде 100 бона на негова си фирма. Боклук е кой, алчен и завистлив! Лика прилика е с Камбата и гнидите на ясла около него!
пепсито публикува:
24 Ноември 2022 | 21:46
илката удари на дъното дъното нема равен сред първите има само една ситина никога повече нема да стане кмет край до тук с фалшивите усмивки
koleveco публикува:
24 Ноември 2022 | 21:10
ja4kite zastavat zad ilko i toi e smel i silen pove4e ot vsqkoga. ne mu puka nikoi nemoje da mu kaje vafla pravi si kakvoto si poiska. dan4o ja4kata go za6titava i 6te go podkrepi za kmet taka 4e toq buzov da si gleda rabotata.
Катя Нинова публикува:
24 Ноември 2022 | 17:59
Нямам против че се прави там а имам против че се дават излишни пари при положение че има дървени конструкции а само требеше да ги монтират но явно финансиста нещо има излишак.
елена гръчка публикува:
24 Ноември 2022 | 17:46
не разбрахте ли че този човек няма да помирише повече общината няма как да стане повече кмет той няма представа за какво недоволство става на вапрос. тези къщички са най малкото нещо улица промишлена беше 2 милиона при томов сега е 6 милиона става страшно дано прокуратурата се сезира и да направи проверка кое е наложило да оскъпи 300 метра улица с 4 милиона има нещо което или ние не разбираме или нещо става нередно.
Жерев публикува:
24 Ноември 2022 | 17:13
Бузов е прав, защо се дават пари при положение че има къщички.
Бузов публикува:
24 Ноември 2022 | 17:10
Аз Бузов съм пълен олигофрен, който след получено заплащане от страна на Байкушев и Тотото говоря и пиша каквото ми кажат, а и не съм добре с нервите трябва да мина през БАРАКИТЕ, да ме картотекиран...
lazar публикува:
24 Ноември 2022 | 17:08
e dobre de kade sa starite kashtichki deto gi montiraha na ploshtada zashto kmeta kupuva novi nali e kriza nali nqma pari ili sichko e laji laji veri
Митрев публикува:
24 Ноември 2022 | 15:22
Не само бараките вижте какви пари се дадоха за цветята а цветя няма! Ilko e prekluchil
Ицо публикува:
24 Ноември 2022 | 14:13
По-бързо да минава тая година и да изчезва Кафявия.
Васко публикува:
24 Ноември 2022 | 10:29
Ами както са казали древните римляни "парите не миришат", а 100 бона са си 100 бона.... Илко ще намаже и той от тия бараки, вие какво си мислите, че го прави за хората?
Младши Бузов публикува:
24 Ноември 2022 | 09:00
Да си смени памперса този. Малумник, този Бузов се дразни, че е жив.
Иван публикува:
24 Ноември 2022 | 08:54
Петре Мазуро командва Благоевград а не Илко Камбитов на Неделчо първи братовчед с гуруто Вили Магурев Стига сте нападали Илко той си има началници и това е Петре Мазуро лежал в затвора за контрабанда на цигари и влиза при Илко когато си поиска.
ЕВАЛА публикува:
24 Ноември 2022 | 08:36
ЕДИН СМЕЛ ЖУРНАЛИСТ В БЛАГОЕВГРАД

Добавете Вашия коментар

TOP