Журналистката Галя Щърбева представи новата си книга в Симитли

18 Април 2024 | 10:00
0 коментара
Култура
Благоевград
Журналистката Галя Щърбева представи новата си книга в Симитли

Изложбената зала на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли се оказа малка за всички, които днес присъстваха на представянето на книгата ,,Да хванеш гората‘‘ на журналистката Галя Щърбева. С много топли усмивки и красиви цветя бе посрещната в града, който я връща в детството и детските й спомени.

По покана на г-жа Гергана Ралинска, журналистката посети Симитли и пред много близки, приятели, общественици и гости представи своята първа книга. Книга, която самата тя определя като „Книга-пътеводител“, в която пише за забележителни хора. Хора, които са имали смелостта да излязат извън цялостното и общо разбиране за успех и сами да напишат своята история на необичайни и забравени места.

Да хванеш гората не е просто израз, а състояние, сподели Галя Щърбева. Тя разказа, че идеята за книгата  ,,Да хванеш гората‘‘ е дошла съвсем спонтанно.    

Посещението на Галя Щърбева я върнаха в красиви и топли семейни спомени, имайки предвид, че нейните родители са с корени от Симитли.  Тя е автор, продуцент и водещ на предаването Да хванеш гората по Нова телевизия. Финансист по образование и журналист по призвание. Завършва курс по режисура и продуцентство в Лондонската филмова академия. Работи в Нова телевизия от 1999 година като репортер, водещ и продуцент на новини и актуални предавания. Автор и продуцент е на редица документални филми, печелили множество награди.

 

Добавете Вашия коментар

TOP