Журналистката Елеонора Тахова е номинирана за наградата „Златна ябълка” на Националната мрежа за децата

13 Май 2016 | 19:00
0 коментара
Общество
Журналистката Елеонора Тахова е номинирана за наградата  Златна ябълка” на Националната мрежа за децата

Младата журналистка от Радио Благоевград Елеонора Тахова е номинирана за наградата „Златна ябълка” на Националната мрежа за децата. Отличието се връчва за приноса на публични личности, обикновени хора и организации, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.

Предстои ежегодните награди на Национална мрежа за децата да бъдат връчени за шести път. Тази година церемонията ще се проведе в навечерието на Деня на детето – на 31 май в София. Датата съвпада и с 10-годишния рожден ден на организацията.

Носителите на „Златна ябълка“ се избират от специално жури от експерти в различни сфери на детското благосъстояние.

Елеонора Тахова е номинирана в категорията „Журналист”. Сред мотивите за номинацията са, че чрез работата си „допринася за увеличаване на обществената информираност, чувствителност и утвърждаване на спазването на правата на децата. Чрез ефира на БНР Благоевград дава гласност на теми, предимно посветени на децата, учениците, младите хора и родителството. Акцентира върху подкрепата на децата и семействата в България. Разработва социални теми за правата на децата, образованието, насилието над деца, за децата със специални нужди и много други“.

В края на миналата година журналистката от Радио Благоевград получи наградата в категория „Радио“ на националния конкурс за качествена и обективна журналистика „Валя Крушкина – журналистика за хората“ за документалния си радио-разказ „Подземният град“.

Добавете Вашия коментар

TOP