Журналисти спали за по 10 000 лв. в Париж

29 Юни 2021 | 15:17
0 коментара
Общество

За промени в Закона за радио и телевизия настоя министърът на културата проф. Велислав Минеков. Той коментира конфликта си с директора на БНТ Емил Кошлуков.

„Очаквам отговор от СЕМ за нарушеното ми право на отговор в националната телевизия. А и какво да очаквам след последните им две писма“, каза министър Минеков.

„Бюджетът е в тежко състояние. Няма пари, а непрекъснато има хора, които идват за финансиране на фестивали, концерти“, каза проф. Минеков.

„В същото време културните ни институти в чужбина работят, за да взимат заплати. Над 90 процента от бюджетите им отиват за заплати, режийни и самолети, за да се канят любими артисти. 

За в бъдеще ще искам бюджетът максимум 60 процента да отиват за такива нужди“, каза министър Минеков. Той се заяде, че медии с неясна собственост са получавали грантове по европрограми.

По-рано Минеков даде друг пример с любимци на властта.

Някои журналисти са водени на откриване на българската изложба в Лувъра с нощувки за 10 000 лева, а други за 240 лева.

Той сподели, че все още няма отговор от прокуратурата за подадените сигнали за ремонта на Ларгото в София и на Яйлата над Каварна. Новият сигнал е за ремонта на НГДЕК, която беше преместена в кв. Модерно предградие. „Родителите го наричат Мизерно предградие“, пошегува се Минеков.

Добавете Вашия коментар

TOP