Йорданка Фандъкова получи наградата „Кмет на България“

11 Септември 2015 | 22:42
0 коментара
Общество
Йорданка Фандъкова получи наградата  Кмет на България

Столичният кмет Йорданка Фандъкова получи специалната наградата „Кмет на България“. Тя се бе връчена от управителя на Билла-България Бойко Сачански.

Наградата „Кмет на България“ се връчва на градоначалника, който е показал, че може да утвърждава традиционните ценности, да обединява хората в името на различни каузи, да работи за бъдещето на своя град чрез привличането на успешни инвестиции.

„Не съм изненадан, че наградата се присъжда на г-жа Йорданка Фандъкова, защото през последните години моят град претърпя огромно развитие“, заяви г-н Сачански преди да връчи приза на столичния кмет.

„Тази награда е за всички, които работят за София, за България. Това е наградата за софиянци, които проявяват търпение, но и които са много взискателни. Много ми е приятно, че беше обявена като награда за патриотизъм. На добър час!“, заяви Йорданка Фандъкова.

Конкурсът „Кмет на годината“ се организира за трети пореден път от Портала на българските общини kmeta.bg и Агенция „Фокус“.

Официалната церемония се проведе в хотел „Маринела“ в София и на нея присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков, както и представители на бизнеса и местната власт.

Йорданка Фандъкова е първият носител на приза „Кмет на годината“ от създаването на конкурса.

Добавете Вашия коментар

TOP