Йордан Григоров - Тумбе от Кочериново пуска жалби срещу полицай от РУП-Рила за системен тормоз

11 Октомври 2016 | 22:33
1 коментара
Общество
Йордан Григоров - Тумбе от Кочериново пуска жалби срещу полицай от РУП-Рила за системен тормоз

Жителят на град Кочериново Йордан Григоров поиска думата във вестник „Струма“, за да сигнализира за неправомерно поведение от страна на пътния полицай от управлението в град Рила Кирил Василев Николов. Ето какво разказа Й. Григоров:

На 23.09. /петък/ около 12,30 часа на обяд приятели ме поканиха в заведение в центъра на Кочериново, за да се почерпим за празника на града ни. Постояхме, поговорихме, аз изпих по-малко от половин бира, тъй като бях с колата, и станах. По това време К. Николов бе до патрулката, паркирана на 20 метра от нас, и зорко ме наблюдаваше. Виждайки, че излизам от барчето, хукна към мен с дрегер в ръка, като викаше: „Сега те излових, давай проба за алкохол“. Аз се опитах да му обясня, че не съм направил никакво нарушение, още повече че даже не се бях качил в колата. Пред очите на десетки свидетели полицаят, от чиито своеволия е пропищяло цялото Рилско корито, започна да ме блъска насред площада и да ме заплашва, че глобата при отказа за проверка за алкохол е 2000 лв. В галимацията К. Николов дори не ми потърси документите, само направи проверка в системата и установи, че съм изряден шофьор, без нарушения. В крайна сметка дрегерът отчете 0.55 промила, а полицаите, които през това време бяха преместили патрулката, за да заснемат проверката, ми написаха акт. Съставиха ми и още едни акт - за липса на „Гражданска отговорност“, и ми казаха: „Ние си свършихме работата, може да се качваш на колата и да си ходиш”.

В момента обжалвам наложените ми актове и наказателните постановления не са влезли в сила. Междувременно подадох жалба срещу К. Николов до прекия му шеф - началника на РУП - Рила Иван Кавлачки. Тези ми действия още повече озлобиха полицая и явно афектиран от оплакването ми, той започна да ме дебне постоянно. Така на 9.10. /събота/ на обяд същият полицай ме чакаше с патрулката пред къщата ми. Щом ме видя, че се прибирам с колата, изскочи и даже без да сигнализира с палката, ме спря точно пред вратата ми. Аз му казах, че нямам документи, тъй като се опасявах да не ми вземе книжката, и той отново ми написа акт.

Смятам, че, незнайно по какви причини, съм жертва на тенденциозно поведение и отношение от страна на Кирил Николов, и именно за това ще сигнализирам началника на ОД на МВР - Кюстендил, министъра на вътрешните работи и ще си търся правата по съдебен път, заяви Йордан Григоров.

Репортер на вестник „Струма“ се свърза и с началника на Районното управление в гр. Рила инспектор Иван Кавлачки, който потвърди, че има постъпила жалба срещу полицая К. Николов. „Възложил съм проверка по случая. След приключването й ще преценя дали и какви мерки да предприема. Други жалби срещу К. Николов освен тази от Й. Григоров не са постъпвали“, каза инспектор Иван Кавлачки. Струма

Добавени коментари

иван публикува:
12 Октомври 2016 | 05:37
Тази статия трябва да се приложи пред съда! Този съвестен гражданин и изряден водач признава за три нарушения в нея ;) Дано съдът потвърди актовете :) И после пак да му вземете интервю ;)

Добавете Вашия коментар

TOP