Йордан Цонев: Партии искат подкрепа от ДПС в кулоарите, а не публично. Свърши този мач (ВИДЕО)

03 Ноември 2022 | 07:11
0 коментара
Политика
Йордан Цонев: Партии искат подкрепа от ДПС в кулоарите, а не публично. Свърши този мач (ВИДЕО)

Избирателите искат кабинет. Всички избиратели, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

 

Решаването на всички кризи започва с решаването на политическата криза, подчерта той.

 

В миналото ни "опаковаха" с БСП, сега с ГЕРБ. Не може да се търси на базата на измислени факти "опаковане" на ДПС. Трябват аргументи, каза Йордан Цонев.

"Хората искат кабинет, а политиците обичат да градят политическата си физиономия на някакви отрицания. Електоратът на всички партии искат кабинет, нищо че някои говорят друго. Няма отговор на въпроса "защо" партиите не искат кабинет. Твърденията не почиват на фактология", посочи той.

 

В кулоарите ни казват - вие сте най-предвидимата партия, най-евроатлантическата, подкрепете ни, сподели Цонев.

"В кулоарите казват, че сме най-постоянната партия за евроатлантизма, и т.н. Кажете го публично на електората. Обяснете на електората това, което го казват в кулоарите. Като няма да го кажат, няма да има подкрепа. Свърши този мач. Филмът с непоисканата подкрепа приключи", отсече той.

 

ГЕРБ изглеждат най-сговорчиви и затова народът им даде първо място. Но трябва да играят по-твърдо ролята си. И трябва да поканят по ясно партиите. Да заповядат на масата на преговорите. Трябва да го правят ката партия, спечелила изборите. Народът видя в ГЕРБ стълб, около който ще се проведе диалог и ще се формира правителство. Трябва да действат по-твърдо, продължи Йордан Цонев. Според него партията на Борисов трябва да действа "по-остро и по-категорично". Тя не се държала като лидер.

 

Партиите, които поставят разделителните линии играят играта "всичко или нищо" - това е тяхната игра, каза още той. С "всичко или нищо" си близо до нищото, добави той.

 

В последните четири избора структурата на парламента е една и съща, обърна внимание зам.-председателят на ДПС. Според него посланието на избирателя е "счупете червените линии".

 

Цонев разказа, че го спирали избиратели, дори с коли и му казвали: "Искаме кабинет!".

 

Цонев каза, че за България ще бъде полезно да бъде в еврозоната. Запитан знае ли за доклад на БНБ, според който приемането на единната валута не е добре за страната, той отговори, че не знае.

 

ПП не прие нито един бюджет без нас, подчерта той.

 

 

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP