Жива верига срещу възстановения на работа скандален бивш шеф на горското в Струмяни

22 Февруари 2022 | 16:35
1 коментара
Общество

Служители от Държавно горско стопанство - Струмяни излизат на протест срещу решението за възстановяването на  директора Росен Янев, срещу когото се водят две разследвания за злоупотреби.

Инициатори на  протеста са служителите от синдикалната организация на КТ „Подкрепа“, подкрепени от Федерацията „Земеделие и гори“.

Хората са категорични, че няма да допуснат до работното му място новия стар директор, заяви Павел Черийски, който е и председател на националния стачен комитет  на федерацията:

„Организацията на „Подкрепа“ в ДГС-Струмяни организира жива верига за недопускане на стария нов директор на стопанството. Това е човекът, който е разследван за злоупотреби и все още има съдебно дирене към него. Хората не желаят компрометирана личност да управлява горското стопанство“.

Росен Янев, за чието назначение има решение от централата на БСП, е отстраняван  два пъти като директор на горското стопанство в Струмяни . Заради финансови злоупотреби   усвояване на средства за дейности, които всъщност не са извършени, той е уволнен дисциплинарно през 2018 година и само 4 месеца след това върнат на мястото с политическото покровителство на ГЕРБ.  Второто уволнение  стана през 2019 година, а мотивите отново бяха за злоупотреби. Прокуратурата води разследване и по двата случая.

Освен служителите в горското стопанство, с декларация срещу назначението на Янев излязоха и от партийната организация на БСП в Струмяни, в която се твърди, че хората от партията не са упълномощавали председателя си да предложи в централата на БСП неговата кандидатура. 

Добавени коментари

Pero публикува:
23 Февруари 2022 | 09:32
Докато кака куни командва винаги ще бъде така. Да се изметат по бързо всички комунисти ,защото не ни чака нищо добро с тях.

Добавете Вашия коментар

TOP