Жителите на с.Покровник притеснени от близостта на АМ “Струма” до къщите им, кметът М. Цонев пита ще има ли шумозаглушителна стена

09 Април 2019 | 07:36
5 коментара
Общество

Близостта на автомагистрала “Струма” до къщите в благоевградското село Покровник сериозно притеснява жителите му.

Десетки питания за яснота в тази посока отправят през последните седмици хората към селския кмет Методи Цонев и в докладна до кмета на общината Ат. Камбитов той настоява за отговор предвидена ли е шумозаглушителна ограда по трасето в близост до селото.

 Репортер на “Струма” постави проблема пред пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” , която е ангажирана с изграждането на мащабния обект.
“Над половин километър шумозащитна стена с височина 3 м ще бъде изградена преди и след надлеза за с. Покровник”, заявиха от АПИ.

Общата дължина на стената, която ще бъде поставена в двата участъка, е 588 м. От агенцията отбелязаха, че опазването на живота и здравето както на пътуващите, така и на хората, живеещи в непосредствена близост до натоварените пътни участъци, е основна задача при експлоатацията на пътните отсечки.в.Струма

Добавени коментари

Ха Ха публикува:
09 Април 2019 | 11:02
Ако се бяха вдигнали цялото село да протестира за изместването на магистралата ЗАРАДИ РАЗКОПКИТЕ, сега нямаше да "вият на умрело", както се казва в поговорките. Сега не занимавайте местният кмет с този въпрос, а на изборите изметете тези от ГЕРБ.
$$$$$$ публикува:
09 Април 2019 | 10:59
Да се сърдят на гербавите и на Данчо - окото, който е близък на Иво Андонов. Изместиха трасето заради ливадата, която се води футболно игрище. Така съсипаха и разкопките и с. Покровник.
Камбитов публикува:
09 Април 2019 | 07:58
Гарантирано от ГЕРБ
Честито публикува:
09 Април 2019 | 07:57
Е ТОВА Е ЕБАТИ ШАМАРА ЗА ЖОРО ЧОПАР САШО МИЛЧЕВ РАШКО ДИНКОВ МИ ТЕ ХВЪРЛИХА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗА КЪЩИ НА СПОКОЙСТВИЕ АМИ СЕГА? КОЙ МИ СР.. В ГАЩИТЕ
асен публикува:
09 Април 2019 | 07:42
Най хубавото село стана магистрала са ще има много шум, тропот от тировете, много прах, сирени от полиция, линейки, пожарни, всичко.

Добавете Вашия коментар

TOP