Жителите на община Благоевград със сериозен интерес към допитването за кметски наместници. Номинирани са 20 кандидати за 8 кметства

06 Ноември 2021 | 08:20
0 коментара
Общество
Жителите на община Благоевград със сериозен интерес към  допитването за кметски наместници. Номинирани са 20 кандидати за 8  кметства

Жителите на община Благоевград със сериозен интерес към допитването за кметски наместници. Номинирани са 20 кандидати за 8 кметства.

При голям интерес премина кампанията за номиниране на кандидати за кметски наместници в част от малките населени места в община Благоевград.

Идеята за допитването, което ще се проведе на 14 ноември 2021 г., е на кмета Илко Стоянов и има за цел да бъде дадена възможност на хората да изразят своята воля по отношение на претендентите за кметски наместници в селата, в които съобразно законовите изисквания същите се назначават по служебен път.

Справка показва, че към края на работния ден днес, когато изтече срокът за номиниране на кандидати, в деловодството на Община Благоевград са депозирани 20 заявления, касаещи 8 кметства.

Следващата неделя, жителите на малките населени места, в които има повече от един кандидат, паралелно с вота за президент и вицепрезидент на Р България и НС, ще могат да подкрепят и своя фаворит за кметски наместник чрез попълване на анкета. Проучването ще бъде организирано и проведено в помещения, различни от определените избирателни комисии, но в близост до тях. Попълнените анкети ще бъдат преброени от специално сформирана комисия.

Във връзка с инициативата беше проведена и разяснителна кампания по места от секретаря на Общината Дейвид Арабаджиев и директора на дирекция „Информационно и административно обслужване“ Бойко Начев. Правото на хората да предложат сами кметски наместници е иновативна практика, която се въвежда по решение на кмета на Благоевград Илко Стоянов.​

Ето и пълния списък с номинираните кандидати:

с. Обел, с. Клисура, с. Дренково: Страхил Ваклински, Кирил Ивановски

с. Мощанец: Младен Николов, Методи Цонев, Радка Овнарска

с. Зелен дол: Александър Мановски

с. Делвино: Красимир Стоицов, Атанас Атанасов, Стефан Янев

с. Бучино, с. Лисия Венцислав Николов, Антоанета Николова, Владислав Божков, Живко Чукарски, Виктор Гроздански

с. Хърсово: Евелина Христова, Иван Николов, Иван Митов, Евгени Алексов

с. Селище: Георги Анастасов

с. Габрово, с.Дебочица: Добрин Хамбарджийски

Добавете Вашия коментар

TOP