ЖИТЕЛИТЕ НА БЛОК 109 В КВ. „ЕЛЕНОВО“ ВЪЗСТАНАХА! Не искат професионалния домоуправител „Кедрон 7”

14 Февруари 2017 | 08:25
2 коментара
Общество

Живeeщи в блок №109 на благоевградския квартал „Еленово” внесоха жалба в общината с искане да бъде сменен професионалният им домоуправител „Кедрон 7”. Недоволните  граждани твърдят, че от няколко месеца са в непрекъснати разпри с ангажираната като домоуправител фирма „Кедрон 7”, като я обвиняват, че грубо нарушава Закона за управление на етажната собственост, предприемайки на своя глава ремонтни дейности в блока, без това да е гласувано от общо събрание на етажната собственост”.

В жалбата до община Благоевград  срещу професионалния домоуправител гражданите изразяват недоволството си от фирмата и желанието си да се откажат от нейните услуги.  Жалбата е подписана от 8 семейства. Апартаментите в блока са 18, като 4 от тях са без право на глас /2 необитаеми апартамента и 2 общински жилища/.

На 20.12.2016 г. във входа на блок №109 е свикано общо събрание на етажната собственост с единствена точка – избор на нов домоуправител. Избрана е Василка Иванова Лазарска, живуща на третия етаж в блока. Промяната в избора на домоуправител е отразена в Общинска администрация – Благоевград.

Въпреки че е уведомен за гласуваното решение, вече 2-ри месец „Кедрон7” отказва да предаде на новия домоуправител Василка домовата книга. Според разпоредбите на ЗУЕС домовата книга трябва да бъде върната в 14-дневен срок от прекратяване на договора. Нещо повече, фирма „Кедрон 7” възнамерява да свика ново общо събрание на етажната собственост, на което да се опита да запази дейността си. Мотивите на „Кедрон 7” са, че 8-те семейства, които не одобряват работата на фирмата, създавали излишно напрежение в блока, а въпросът за ремонта се преекспонирал, понеже се касаело за сума от по 4.39 лв. от семейство.

С новоприетите изменения в ЗУЕС всяка жилищна сграда трябва да има избран домоуправител. На собствениците се дава възможност да възложат управлението и поддръжката на етажната собственост на фирми, специализирани в тази област. Към момента фирма „Кедрон 7”, срещу която е подадената жалба, управлява и поддържа над 350 многофамилни жилищни сгради на територията на София, Благоевград, Дупница и Банско.

НАДЕЖДА ДАМЯНОВА/в.Струма

Добавени коментари

Васил публикува:
20 Февруари 2017 | 11:42
Спекулира се много ясно.. ама немаш ли си работа гледаш в работата на другите.Винаги има по един такъв където само си лае -видиш ли изял си му баницата. В нашия блок също е Кедрон 7 и си вършат много добре работата. Благодарности на екипа
Жител на блок публикува:
14 Февруари 2017 | 12:10
Това е пълн лъжа...Pirinsko.com има познати в блока и с тяхспекулират работата на момчетата, а те си я вършат перфектно. Предишната домоуправителка е фалшифицираланаши подписи и наговорила 2...3 души от съседите...излагация от нейна страна,тя просто незнае ч е подсъдима за такива клевети и фалшифицирания!

Добавете Вашия коментар

TOP