Жители на петричкото село Марикостиново излязоха на протест

11 Юли 2023 | 08:58
4 коментара
Общество
Благоевград
Жители на петричкото село Марикостиново излязоха на протест
Тази сутрин десетки жители на петричкото село Марикостиново се събраха в центъра на селото, за да изкажат солидарността си към семейството на бития от кметския син Велко Тодоров, Георги Узунов и поискат незабавната оставка на кмета Гергана Тодорова.

Пред камерата на bTV хората заявиха, че от години се страхуват от фамилията на Тодорова, които били страшно агресивни и многократно кметския син е заплашвал и тероризирал цялото село. Мъж съобщи, че във въпросната вечер, в която бе пребит жестоко Узунов, Велко Тодоров е бил и 64 годишен мъж от съседно село, който е искал днес да се включи в протеста, но бил зле.

Жителите на Марикостоново обвиниха институциите в бездействие и са категорични, че се страхуват да живеят в селото, затова и поискаха крайни мерки, включително и Тодорови да бъдат изселени от Марикостиново. Един от присъстващите заяви, че прокурорският син от Перник, който разтърси държавата с непрекъснатия тормоз над жителите на града бил нищо в сравнение с поведението на Велко. На място бяха и роднините на пребития, неговата майка и баща му, които отрекоха синът им да е провокирал побойниците с нещо.

Припомняме, че в събота Велко Тодоров и негов приятел пресрещнаха пред дома му Георги Узунов и го биха жестоко повален на земята. В момента Узунов е в болницата в Сандански с множество травми. До момента кметицата Гергана Тодорова не е правила изявление, не отговаря на телефона си. Вчера Велко Тодоров и съучастникът му бяха арестувани. Тодоров е с условна присъда, което утежнавя състоянието му. Въпросът е дали този път институциите ще си свършат работата и дали село Марикостиново ще си отдъхне от непрекъснатия тормоз налаган от Тодорови. Очаквайте подробности. Ние продължаваме да търсим кметицата Тодорова.
Жители на петричкото село Марикостиново излязоха на протест
Жители на петричкото село Марикостиново излязоха на протест

Добавени коментари

Марикостиново2 публикува:
18 Юли 2023 | 10:56
Аз съм си говорил лично със Стойчо който имаше също зъб на Узунови. Както го познавам изкараха късмет че е решил да ги остави. Господ гледа ако не от него от други ки им дойде както се случва
оставка и изселване публикува:
11 Юли 2023 | 12:11
оставка на кметицата веднага това семейство няма място в марикостиново ние искаме да живеем мирно и спокойно а не да живеем в страх .бръчков да си я взима на гергана и да не се меркат нито на събрания нито п селото.
васил публикува:
11 Юли 2023 | 11:19
кметското семейство си прави каквото си поиска защото бръчков ги пази навсякъде кмето на петрич пази кметицата и синчето и ама идва видов ден идват избори герб нема да вземат един глас в село марикостиново
Марикостиново публикува:
11 Юли 2023 | 11:07
Ванка защо не задайш въпрос на Узунов преди 15 год пребиха Едно дете на 10 год и го бяха сложели в багажника на колата момчето се казва Стойчо Кюрпев

Добавете Вашия коментар

TOP