Жители на община Петрич подготвят масов протест срещу ЧЕЗ

08 Декември 2017 | 09:41
0 коментара
Общество

Според източник на Pirinsko.com жителите на община Петрич подготвят протест пред офисът на ЧЕЗ, който се намира на ул. Цар Борис ІІІ № 26 в южния град, заради това че промишлената зона на Петрич остана без електрозахранване миналата сряда.

Тече и подписка в която е посочено, че инициатор на проблемите с тока в Петричко е началникът Георги Попов.

Припомняме, че преди дни Струма 24 съобщи, че в момента ЧЕЗ сменяват електромери по къщите в селата от петричкото Подгорие в отсъствието на техните собственици.

Редно ли е това, попитаха местни жители. Според тях, няма никакво обяснение защо се извършва смяната, при положение, че сегашните им електромери са електронни. След като ги няма собствениците, и няма легитимно оформен протокол за смяната, как ще се установи реално каква електроенергия е изразходвало домакинството по стария електромер, и при какви показания започва да отчита новият? Няма ли да се получи така, че хората да плащат два пъти за една и съща електроенергия, попитаха жителите.

„Ако това е наложително, нямаме нищо против смяната. Но нека всичко да е по правилата – да присъстват собствениците, и да бъдат оформяни протоколи“, казаха жители на Подгорието.

Засега те помолиха да спестим имената им.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP