Жители на нови санирани блокове в Сандански посрещат зимата с по-ниски сметки за ток

22 Ноември 2018 | 13:11
0 коментара
Бизнес

Приключи проектът за повишаване на енергийната ефективност на жилищни сгради на ул.“Св. св.Кирил и Методий“ №33 и 33А, на ул. “Чудомир Кантарджиев“ №23 и на ул. „Никола Вапцаров“ №39 в град Сандански.

Жилищните блокове бяха санирани с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. На заключителната пресконференция пред граждани от сдруженията на собствениците в трите сгради представители на изпълнителите и на община Сандански разкриха подробно изпълнените проектните дейности и постигнатите резултати от реализацията на проекта.

Осъвременените и ремонтирани три жилищни постройки са с обща разгъната застроена площ от 5853 квадратни метра. Сградите вече са постигнали клас на енергийна ефективност B и са с нов естетически облик. Представители на сдруженията на собствениците се похвалиха, че подобрената енергийна ефективност е налице и това се усеща по намалените сметки за потребена енергия в жилищните имоти на сграда. Освен това е повишен комфортът в сградите в резултат на по-добрия микроклимат и по ниските нива на проникване на външния шум в жилищата.

Добавете Вашия коментар

TOP