Жители на гърменско село против планирана сеч

16 Февруари 2022 | 13:47
0 коментара
Общество
Жители на гърменско село против планирана сеч

618 жители на село Горно Дряново – община Гърмен са се подписали в подписка адресирана до контролните органи против планираната сеч във вододайната зона на селото близо до река Дряновска.

Изразеното категорично несъгласие с планираните действия на държавно горско стопанство Гърмен е адресирано до директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов, до областния управител Валери Сарандев и директора на ОДМВР старши комисар Георги Кандев.

Притеснението на хората е, че сечта на дървета близо до коритото на река Дряновска ще наруши сериозно качеството на водата, която се за битови и питейни нужди, и ще се намали значително дебита.

Проведена бе среща с представители на горското стопанство, които защитаваха позицията, че сечта в този район няма да повлияе на водохващането на селото, но хората категорично не са съгласни.

През последните дни в селото има напрежение, като се говори открито и за отправени заплахи и предупреждения към местни жители да не заемат позиция против планираните сечи, както и да се въздържат от подписи в писмената жалба.

За това сигнализира и кметът Ибрахим Пингов, който информира, че дори е имало временно засилено присъствие на жандармерия, и има готовност при нужда незабавно да бъде възобновено с оглед запазване на обществения ред, безопасност и сигурност на хората./бнр благоевград/

Добавете Вашия коментар

TOP