Жители и гости на село Сенокос се събраха край параклиса Св. Марина, за да почетат в аванс празника на светицата

16 Юли 2023 | 18:25
0 коментара
Култура
Благоевград
Жители и гости на село Сенокос се събраха край параклиса Св. Марина, за да почетат в аванс празника на светицата

Параклисът, изграден до магическата сила на вековния бор, посрещна поклонници, които запалиха свещица и се помолиха за всеобщото здраве. Отец Яне отслужи празнична литургия и водосвет, след което поръси със светена вода всички присъстващи и благослови приготвената храна.
Традиционно на празника се събират десетки, които вярват в разказите за мястото и за това, че допреш ли се до бора - той пречиства и изцелява. Присъстващите прегърнаха вековния бор, за да се заредят с нова енергия. Запалиха свещ и се помолиха за здраве. Събраха се на обща трапеза, за да се видят, за да споделят незабравими моменти, за да се повеселят, както подобава за празниците в община Симитли - заедно, в делник и празник, в добро и зло, поддържайки обединението, което ни прави по-силни!
Празникът бе уважен и от основния инициатор и дарител за построяването на божия храм - кмета на община Симитли Апостол Апостолов, председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, кмета на село Сенокос Цветанка Илчова, кмета на село Ракитна Стефан Костов, общинския съветник Владимир Стоилов, жители на селото и гости от близо и далеч.
Оркестър се грижеше за доброто настроение на празнуващите, а китни хора не спираха да се вият в полите Пирин.

 


Жители и гости на село Сенокос се събраха край параклиса Св. Марина, за да почетат в аванс празника на светицатаЖители и гости на село Сенокос се събраха край параклиса Св. Марина, за да почетат в аванс празника на светицатаЖители и гости на село Сенокос се събраха край параклиса Св. Марина, за да почетат в аванс празника на светицатаЖители и гости на село Сенокос се събраха край параклиса Св. Марина, за да почетат в аванс празника на светицатаЖители и гости на село Сенокос се събраха край параклиса Св. Марина, за да почетат в аванс празника на светицата

Добавете Вашия коментар

TOP