Част от представителките на нежния пол харчат двойно повече пари, за да се разкрасят за лятната почивка, отколкото за самата ваканция, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

За да изваят "плажно тяло", дамите пръскат над 400 лири за разкрасителни процедури и продукти. За сравнение – едноседмичен пакет за почивка в Турция се предлага от водещи туроператори за 215 лири.

Проучването разкрива, че в подготовка за лятната ваканция две трети от жените посещават фризьор, а 56 процента полагат грижи да се сдобият със завиден тен още преди да са се излегнали на плажа или край басейна.

Четиридесет и шест процента от дамите не тръгват на почивка, без да се обезкосмят старателно.

Около 40 процента задължително си правят маникюр, а 22 процента – педикюр. Осемнадесет процент изтъняват и оформят веждите си, 15 процента посещават козметичния салон за освежаваща маска за лице, а осем процента глезят цялото си тяло с ексфолиращи процедури, овлажнители и масажи.

Отделно проучване, направено във Великобритания, разкрива, че близо 20 процента от метросексуалните мъже харчат стотици лири за разкрасяване и нови дрехи преди почивката.