Жената от разбитата от ремарке къща в Белица: Тук е минал животът ми, рухна за миг

29 Декември 2021 | 16:53
0 коментара
Общество
Жената от разбитата от ремарке къща в Белица: Тук е минал животът ми, рухна за миг

Община Белица ще съдейства за укрепването на къщата, в която вчера камион, превозващ дърва, се заби и разруши два от етажите ѝ.

При инцидента няма пострадали хора, но материалните щети са огромни.

Камионът се прибирал от пореден курс в гората, когато ремаркето се откъснало и се забило в къщата. По чудо в този момент собственикът на дома не е бил у дома.

"Ремаркето се е забило в къщата. Аз в първия момент реших, че само прозорците са счупени, защото тя е с каменна основа. Помислих си, че  смяната на едни прозорци не е толкова страшно, но като дойдох и видях какво е положението... Тук ми е минал животът и за миг го виждаш срутено. Нощта я прекарах при дъщеря ми – сега съм малко по-спокойна", сподели Величка Чонкова.

От Община Белица са създали нужната организация, за да започне укрепването на къщата.

"За съжаление материалните щети, нанесени върху къщата, са доста сериозни. Общината не за първи път ще помогне на бедстващи хора. Направена е организация за временното укрепване на къщата. Паралелно с това се извършват конструктивни обследвания. Ще се вземат решения, които да дадат възможност така да се укрепи къщата, за да няма бъдещи инциденти", обясни инж. Мария Марценкова от Община Белица.

Засега не е ясна причината за катастрофата, основните версии са за превишена скорост или техническа неизправност.

"Превозът е редовен, това си е обект на фирмата, която извозва дървесината, тя е маркирана и експедирана с превозен билет. Според мен е някаква техническа неизправност на превозното средство", заяви Хюсеин Шериф от Община Белица 

Фирмата превозвач се е ангажирала да поеме изцяло разходите за възстановяване на сградата. 

Добавете Вашия коментар

TOP