Жена почина в кола по пътя за болницата, отказали да пратят линейка

08 Февруари 2024 | 15:54
0 коментара
Общество
България
Жена почина в кола по пътя за болницата, отказали да пратят линейка
Прокуратурата в Сливен разследва случай, при който жена е починала пред болницата в града.

Това каза Ваня Белева, говорител на прокуратурата. Случаят е от 2 февруари, когато жена на около 60 години е откарана до болница с такси, но е починала пред болничното заведение.

"Ще бъдат разследвани причината за настъпилата смърт, действията на Спешния медицински център и диспечера, приел сигнала", посочи прокурор Белева. Направена е била аутопсия, изискани са били документи.

"Извършва се проверка на случая от страна на ръководството", каза д-р Василиса Симеонова, директор на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП).

Тя обясни, че сигналът не е бил подаден адекватно от близките, а от страна на оператора на ЦСПМ не са били добре зададени въпроси, както изисква стандартът на Центъра.

Последвала е покана да се доведе пациентката до "Спешното отделение", без да се изпрати екип. Ще бъдат предприети мерки и наказания спрямо оператора на Регионалната координационна централа за неадекватно зададените въпроси относно спешността на повикването. Д-р Симеонова допълни, че наказанието спрямо него ще бъде строго.

Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ започва от 12 февруари извънредна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП), съобщиха от агенцията.

Добавете Вашия коментар

TOP