Жена от Югозапада влиза в затвора за 4 години и половина за имотни измами

11 Октомври 2019 | 13:12
0 коментара
Криминално

36-годишната А.М. от Кюстендил е лишена от свобода за 4 години и 6 месеца, постанови Районният съд в Кюстендил.

Подсъдимата е призната за виновна, че в периода от октомври 2015 г. до месец май 2016 г., в условията на продължаващо престъпление, е извършила 4 деяния, за да набави за себе си имотна облага, предаде dariknews.bg.

Тя е възбудила заблуждение в двама мъже и една жена от град Кюстендил, че ще им уреди работа в "Гранична полиция", като с това им е причинила имотна вреда в големи размери - на обща стойност 35 850 лв. Това престъпление се осъжда с лишаване от совобода за 4 години и 6 месеца. 

Съдът признава подсъдимата А.М. за виновна и в това, че за периода от месец юни 2014 г.- до месец октомври 2014 г. в Кюстендил, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила заблуждение в кюстендилката К.С., че ще й съдейства за работа в "Гранична полиция", причинявайки й имотна вреда в размер на 6 000 лв. Такова престъпление се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 3 г. и 6 м.

РС- Кюстендил налага на 36- годишната А.М. общо наказание за така посочените престъпления, а именно най-тежкото от тях - „лишаване от свобода“ за 4 години и 6 месеца, което да се изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът осъди подсъдимата да плати на пострадалите 4-ма кюстендилци и обезщетения за причинените им имуществени вреди, в общ размер на 41 850 лв.
Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд- Кюстендил в 15- дневен срок.

Добавете Вашия коментар

TOP