Жалко! Григор Димитров отпадна от Australian Open в третия кръг

20 Януари 2024 | 13:10
0 коментара
Спорт
България
Жалко! Григор Димитров отпадна от Australian Open в третия кръг

Първата ни ракета Григор Димитров отпадна в третия кръг на Australian Open, след като загуби от португалеца Нуно Боржеш с 7:6(3), 4:6, 2:6, 6:7(6), пише gong.bg.

Първият сет бе оспорван като до шансове за пробив дори не се стигна. И двамата демонстрираха уверена игра на свой сервис и така сетът бе решен от тайбрек. В него Гришо успя да спечели и поведе в общия резултат, пише Gong.bg

Във втория сет картинката бе съвсем различна. Рано-рано Григор Димитров получи няколко брейк-пойнта, но така и не успя да ги реализира. Боржеш пък получи един шанс и го грабна, пробивайки хасковлията за 3:2. След това българинът имаше още четири шанса да върне пробива, но всички бяха отразени от 69-ия в света, който успя да затвори сета с 6:4.

Третият сет започна кошмарно за Гришо, който бе пробит на два пъти. Така и не намери отговор до края на сета, който завърши при резултат 6:2 за Нуно Боржеш. Григор взе ранен пробив в четвъртия сет, но той бе върнат и така всичко се реши от тайбрек, в който с 8:6 Боржеш надделя.

Тенесистът Нуно Боржеш се превръща в първия португалец на осминафинал в Australian Open. Там той ще срещне победителя от двойката Оже-Алиасим и Даниил Медведев.

Източник: Gong.bg снимка:БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP