Жалби за изборни нарушения в Разлог и Симитли

29 Октомври 2023 | 13:20
0 коментара
Политика
Благоевград
Жалби за изборни нарушения в Разлог и Симитли

Общинските избирателни комисии в Разлог и Симитли са разгледали жалби за нарушения за изборното законодателство.

Постъпила е жалба от Венцислав Костадинов Гърменов в Разлог. Председателят на комисията Мария Икономова е докладвала , че има извършено нарушение на чл. 182, ал. 4 от ИК от Красимир Герчев. Нарушението е извършено чрез разпространение на агитационни материали на 28 октомври на територията на града и в няколко села - Бачево, Елешница, Годлево, Долно Драглище, Горно Драглище, Добърско и Баня.

Към жалбата е приложен снимков материал. Като разгледа жалбата, ОИК – Разлог счита, че с посочените обстоятелства се осъществява състав на нарушение по чл. 182, ал. 4 от ИК. От приложения снимков материал е видно, че пред домовете на хората и в пощенска кутия е разпространен агитационен материал – вестник и брошура, с името и лицето на Красимир Герчев. Въпреки това ОИК – Разлог счита, че не е установено и не може да бъде установено лицето извършител на твърдяното в жалбата нарушение. Поради тези обстоятелства, независимо от предвидената в ИК административно-наказателна отговорност за извършване на това нарушение, не може да бъде съставен акт поради недоказано отговорно лице.

В ОИК-Симитли проверяват се жалби от длъжностно лице, свързани с нападки и обидни квалификации от кандидат за общински съветник. Част от жалбите са прехвърлени за решение на председателите на СИК, други жалби ще бъдат решени от ОИК-Симитли. В прокуратурата е предадена жалба от кандидат за съветник. Той твърди, че двама души са го изнудвали, като са искали да "продаде всичките си места в СИК срещу сумата от 30 000 лева. Трима са го удряли и го зплашвали. Отнели му ключове от автомобила.

Добавете Вашия коментар

TOP