Извънредно! Валери Симеонов подаде оставка

16 Ноември 2018 | 19:35
1 коментара
Политика

Исканата от около месец оставка на вицепремиера Валери Симеонов вече е факт, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет в петък вечерта.

Какви са мотивите и дали ще бъде приета от премиера Бойко Борисов засега не е ясно. Очаква се по-късно да има изявление от страна на правителството.

Не се знае и дали ако Борисов приеме оставката му, Симеонов ще се върне в парламента и дали ще е в опозоция или ще продължи да подкрепя ГЕРБ. Предстои да се види и кой ще заеме овакантения пост и дали това ще е лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който също поиска оставката на иначе коалиционния си партньор и отправи остри критики срещу него.

За оттеглянето на Симеонов близо месец настояват майки на деца с увреждания, след като той ги нарече „кресливи жени с уж болни деца“ покрай техните искания за законови промени в помощ на хората с увреждания и повече финансови средства. Вицепремиерът, който е лидер на Националния фронт Спасение на България и е част от коалиционния партньор на ГЕРБ в управлението „Обединени патриоти“, се извини за думите си под натиска на ГЕРБ, но отказваше да подаде оставка.

В разгара на скандала премиерът Бойко Борисов заяви, че оставката на Симеонов „може да счупи коалицията“. В този дух бяха и изказванията на вицепремиера Томислав Дончев и други представители на ГЕРБ.

Въпреки това протестите на майките на деца с увреждания срещу Валери Симеонов продължиха. Демонстрация има и в петък.

Добавени коментари

"Борбата продължава!" публикува:
17 Ноември 2018 | 00:14
Той я подаде,ама дали ще му се приеме?! Такъв филм вече гледахме няколко пъти напоследък. А ако "се счупи коалицията"? Какво правим? А може и така да е посъветван: "Ти подаваш оставка,а ние няма да я приемем.И вълкът сит,и агънцето цяло!

Добавете Вашия коментар

TOP