Извънредно третиране срещу змии в Благоевград, след подаден сигнал

19 Юли 2022 | 10:31
0 коментара
Общество
Извънредно третиране срещу змии в Благоевград, след подаден сигнал

Извънредно третиране срещу змии беше извършено тази вечер в Благоевград, след подаден сигнал от кореспондента на БТА в града за забелязана змия на една от натоварените улици в централната градска част.

Третирането започва от местата, предназначени за обществено ползване и зелените площи в града, с цел да бъдат прогонени влечугите, които евентуално могат да се появят, каза за БТА главният еколог на Община Благоевград Диана Стефанова.  Първо бяха третирани площите в района на стария квартал, където, по наблюдение на еколозите към общинската администрация, първоначално се появяват влечуги.

Главният еколог на общината посочи, че последното третиране срещу змии в областния център е било преди 20 дни. Обилните дъждове, последвани от високи температури обаче вероятно са причината за появата на влечугото в града.

Диана Стефанова призова гражданите да подават сигнали за забелязани влечуги на обществени места на дежурните телефони на Община Благоевград 073/884434 и 073/884406, които са денонощни. Реакцията при подаден сигнал е моментална, като се прави оглед на място от оторизирана фирма, с която общината има сключен договор. Ако влечугото не се открие на посочената в сигнала локация, се прави извънредно третиране, допълни тя.

Добавете Вашия коментар

TOP