Извънредно! Русия: Няма да спрем войната

17 Март 2022 | 16:13
0 коментара
Политика
Извънредно! Русия: Няма да спрем войната


           

Кремъл отхвърли искането на Международния съд на ООН незабавно да преустанови военната си офанзива в Украйна, предаде Франс прес.

"Не можем да уважим това решение", заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, като подчерта, че за да бъде приложено решението на Международния съд, следва да има съгласие между страните в конфликта - Русия и Украйна. "При сегашното положение не може да става дума за съгласие", подчерта Песков.

[poster]
   
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Международният съд на световната организация, който е базиран в Хага, Нидерландия, бе сезиран от Киев с искане да признае, че Русия няма законни основания за действията си срещу Украйна. Решението на съда, с което той призова Москва да преустанови офанзивата си, бе приветствано от украинските власти.

Президентът на САЩ Джо Байдън за пръв път окачестви русия си колега Владимир Путин като "военнопрестъпник". "Това е един военнопрестъпник", каза Байдън в отговор отправен от журналистка въпрос в Белия дом. Досега нито един американски представител не бе използвал думите "военнопрестъпник" и "военни престъпления" във връзка с действията на Русия в Украйна.

Добавете Вашия коментар

TOP