Извънредно! Протестиращи, водени от банскалията Никола Вапцаров влязоха в Народното събрание

16 Септември 2020 | 13:51
7 коментара
Общество

Протестиращи, близки до Мая Манолова, които червеният депутат Антон Кутев пуснал в парламента, отказват да го напуснат, докато премиерът Бойко Борисов не подаде оставка или докато поне не ги приеме председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Според соцдепутата в групата, влязла в Партийния дом, има хора от различни организации - майки на деца с увреждания, от протеста на "Орлов мост", от формацията на Мая Манолова "Изправи се. БГ" и др.
"Нямам представа какво са решили да правят, но не изключвам и решения да не излязат от парламента", казва Кутев, цитиран от "Сега".

 

От парламентарната администрация първоначално отказали изобщо да пуснат протестиращите, разказа Кутев. Не допускали до демонстрантите и представители на медиите. След това обаче журналистите били допуснати до тях.

 

"Когато се отзовах на молбата им, го направих с идеята, че те трябва да си внесат декларацията с исканията и да се срещнем с тях", обясни Кутев защо е вкарал хора на Мая Манолова в НС.

 

"Не знам дали ще напуснат сградата на НС, но им помогнах да влязат, защото не искаха да ги допуснат. Според мен вече няма да искат да излязат", обясни мотивите си Антон Кутев.

 

"Засега ръководството на НС ни игнорира и затова седим в коридора", посочи Никола Вапцаров, представител на "Изправи се. БГ", който е пред парламентарното деловодство. И допълни: "Още не знаем какво ще се случи към 16.30 часа, когато тръгнат да затварят сградата. Предполагам, че могат да ни изхвърлят насила и към момента не сме решили съвсем какво ще предприемем, ако до края на работния ден никой не ни обърне внимание. Поне 5-6 души имаме, които са постоянно пред деловодството и чакат да ни приемат." 

 

По думите на Вапцаров "Системата ни убива" са водещата гражданска организация, а останалите, които са в парламента, им помагат. Имало и представители на палатковите лагери от Ректората и Орлов мост.

Добавени коментари

Иво Краваров публикува:
17 Септември 2020 | 11:06
Ей, Буря! Барем си кажи името. А тоо е толкова банскалия, колкото ти си буря. И се варди да не те отнесе верно бурята. А колкото до лайната, можеш да си ги изедеш с удоволствие. И по добре си ги изяш сам, оти да не те нахраним
Иво Краваров публикува:
17 Септември 2020 | 11:06
Ей, Буря! Барем си кажи името. А тоо е толкова банскалия, колкото ти си буря. И се варди да не те отнесе верно бурята. А колкото до лайната, можеш да си ги изедеш с удоволствие. И по добре си ги изяш сам, оти да не те нахраним
Аз съм Слънцето публикува:
16 Септември 2020 | 23:30
До Аз съм бурята Жено, ще се задавиш в собствената си злъч и ще се гътнеш без време. Кой ще сее тогава омраза по форумите на pirinsko.com.? Ще ни бъде скучно. Не ни напускай!
Аз съм бурята! публикува:
16 Септември 2020 | 20:22
Kакто казваше последният декадент на българската поезия Папа Чаф (Стефан Чавдаров) - "Ни босилек, ни л@йно! А да ви имам и банскалийските л@йна, е такива сте всички, като тоя политически несретник!
Хи-Хо Ха-Хо публикува:
16 Септември 2020 | 15:55
Доста отдавна един журналист не съм сигурен но май беше от бТВ отишъл да вземе интервю от В. Божков. На входа на офиса смело попитал ,,Черепа,, тука ли е? Два дни и една нощ е седял заключен в коридора. Привечер на втория ден се появил ,,Черепа,, а журналето се било осрало.
@ публикува:
16 Септември 2020 | 14:40
ще яде бахура май ма
Наум публикува:
16 Септември 2020 | 14:20
Ков банскалия е тоо пумияр?! Не писувайте глупости!

Добавете Вашия коментар

TOP