Извънредно! Полицията търси под дърво и камък шефа на "Агромах" Методи Бачев!

30 Май 2017 | 14:04
0 коментара
Общество

Специализираната прокуратура е на финала на досъдебното производство по делото "Агромах". Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

"До настоящия момент спецпрокуратурата не е спирала да работи. Днес трябваше да се явят последните двама от общо 6 лица, на които са повдигнати обвинения по делото "Агромах", коментира тя. Основният обвиняем е шефът на "Агромах" Методи Бачев.

 

"Нито едно от лицата не се яви. Всички рязко се разболяха и се намират в една болница в София. В момента се извършва проверка в болничното заведение със съдействието на главния секретар, за да стане ясно дали наистина на всички им е прилошало, или има опит за избягване от българското правосъдие", обясни Арнаудова.

 

"На финала сме на това разследване и скоро обвинените лица ще бъдат дадени на съд. По тяхна информация в момента всички обвинени се намират в болница "Софиямед", каза още говорителят на главния прокурор.

 

Припомняме, че в началото на март 2016 година при акция на ГДБОП и Националната агенция за приходите бе установена служителка, опитала да изнесе от база на дружеството край Благоевград сак с около 1 млн. евро. Акцията бе срещу "Агромах" и свързаната с нея "Пътища Пловдив".

 

През 2015 г. двете строителни компании се наредиха сред най-големите получатели на обществени поръчки. В консорциум с други дружества те поеха строителството на участък на магистрала "Струма" на стойност от 352 млн. лв. Източник: ПИК

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP