ИЗВЪНРЕДНО! Основният свидетел срещу Брендо - Радето се прибра в Благоевград. Иван Еринин-Джипсо напусна България...

11 Февруари 2022 | 01:09
8 коментара
Общество
ИЗВЪНРЕДНО! Основният свидетел срещу Брендо - Радето се прибра в Благоевград. Иван Еринин-Джипсо напусна България...

Българският ъндърграунд е в шок! Основният свидетел срещу Евелин Банев-Брендо - Радослав Атанасов-Радето се прибра в Благоевград. Аверът им от Банско вече от приближените на Таки - Иван Еринин-Джипсо напусна пределите на страната...

Тримата бяха арестувани в рамките на международната полицейска операция "Кокаинови крале", като бяха обвинени от италянските власти за организирана престъпна група занимавала се с трафик на огромни количества кокаин от Латинска Америка за Италия и Европа.

Радослав Атанасов - Радето, за който се коментира, че е със издадена смъртна присъда от Брендо е забелязан в Благоевград. Радето е бил защитен прокурорски свидетел срещу Брендо. В показанията си е разказал всичко, което знае за мрежата за трафик на кокаин, в която е участвал. 

Въпреки, че е с друга самоличност, променен външен вид и с лукав начин на придвижване, Радето е забелязан на две срещи в Областния град и околията, като за сигурността му се грижат няколко интилегентно облечени мъже, които го охраняват с няколко коли и таксита, движейки се на дистанция, за да не привличат внимание.

Припомняме, че италианските медии публикуваха през 2012 година, че разследването установява, че в Италия групата на българската мафия се ръководи от шефа (capo) Радослав Георгиев Атанасов- Радето от Благоевград. Нейната задача е да достави наркотика до определени пунктове за контрабанда на територията на Италия. Радослав Атанасов – Радето от своя страна получава заповеди "от големия шеф " (“grande capo) Евелин Николов Банев, известен с псевдонима "Б" или Брендо. Тъкмо Банев - богат бизнесмен и експерт по борба – е човекът, който наследява старата българска контрабандна мафия и който контролира всички фази на наркотрафика в района – от финансирането на вноса на кокаин до транспорта му в Италия, Испания, Холандия и Германия.

За Брендо се знае, че отговоря за организацията на международна група за трафика на тонове кокаин от Латинска Америка заедно с мафиота от Н'драгента Антонио Мелато.

13 години по-късно Брендо вече има образ на престъпник в три държави. Италия го обяви за „Кокаинов крал“ и му даде 20 години. В Румъния е осъден на 10 години за трафик на дрога. У нас присъдата му е 6 години за пране на пари.

Брендо е сериозен играч, много предпазлив. На територията на страната е получавал подкрепа от държавните структури, свързани с борбата и противодействието на организираната престъпност.

През 2008 година Брендо е трябвало да бъде задържан по аферата „Кокаинови крале“ но къртица в редиците на полицията обаче осуетява ареста.

През 2008 г. Джорджино – разследващият следовател, който беше по това дело, тогава в „Евроджъст” в Хага споделят и предоставят доклад на представителите на България от прокуратурата, от МВР и от ДАНС. Тогава, всъщност половин час по-късно, Брендо влиза в комуникация с Мелате – един от основните италиански играчи, и му разказва абсолютно всичко по разработката, която е предоставена на италианските власти на „Евроджъст” и за мащабна международна операция.

Кой е предупредил Брендо, и до днес не става ясно. Разследването на прокуратурата също завършва без резултат. А акцията по операцията „Кокаинови крале” е подновена през 2012 година, когато той бе арестуван, а разследващите намират и документа на „Евроджъст” в багажника на колата му. Същият документ, с който той е предупреден през 2008 година, че му се готви арест.

Брендо все пак е задържан и екстрадиран в Италия през 2012 година. Докато е затвора в Милано на 5 март 2013 година, е отвлечена дъщеря му Лара. Преди 8 години маскирани и въоръжени отвличат дъщерята на Брендо пред дома им, когато момиченцето отива на училище. Днес семейството вече не живее там. След 47 дни в плен 10-годишното момиченце е върнато. Неофициално - срещу откуп. В следващите години изглежда сякаш примката на правосъдието се затяга около Брендо. Започват дела срещу него и в Румъния. Едно съдийско решение обаче – на съда в Милано, освобождава Брендо от отговорност и той излиза на свобода.

През 2018 г., Брендо получава 6 години затвор. Но не за наркотрафик, а за пране на пари от наркотрафик. И властите не успяват да го открият. До 2021 година, когато бе за кратко задържан в Украйна. Според властите в Киев Брендо е използвал фалшиви документи и живеел в къща под наем до столицата.

През 2011 г. в района на залива "Дълбока" граждани намират заключена кола. До колата, връху скалите е намерен труп на мъж. Оказва се, че той е румънски гражданин, а по-конкретно митничар, който е работил на митническия пункт срещу ГКПП „Кардам”. Оказва се, че този румънец е отровен. Българските служби установяват негови контакти с Брендо дни преди смъртта му. Разследването се превръща в международно. Оказва се, че този румънец е регистрирал фирма в Украйна, която е имала само една функция – да приема товари от Латинска Америка. Става въпрос за пещи, в които е открит кокаин.

Запознати се опасяват, че след като е на свобода, Брендо ще може да разчисти неудобните хора, които са свидетелствали срещу него или могат да пропеят за делата му. ​

За Иван Еринин Джипсо се коментира, че е бил в бригадата на един от задържаните, Николай Силвио Йовчев-българоиталианец, който дълго време е живял в Пловдив. От България датира и познанството му с Еринин. Еринин бе причислен към бригадата на Йовчев и бе арестуван малко след него. Според италиански медии, Йовчев е осигурявал връзката между италианската част от мрежата на Брендо и Радето с българите и е осигурявал трафика на кокаин през България Испания, Холандия и част от Италия.

Банскалията Иван Еринин коментирал, че се познавал с Николай Силвио Йовчев заради покрай покупка на кола.

Екзекутираният лихвар от Банско Васил Донев е бил основен свидетел по аферата "Кокаинови крале".

 Донев бе убит малко след като един по един в Италия, Словения Хърватия, Испания, Холандия бяха задържани всички от разклонението на Брендо, включително банскалията Иван Еринин и благоевградчанинът Радослав Атанасов-Радето.
Месец след масовите арести по така наречената в Италия операция "Magna Charta", на 3 юли бе застрелян Васил Донев - Доневио, гравитиращ през годините около групировките и Джипсовете. Донев бе издебнат в близост до овчарника си и разстрелян с автомати от неизвестни до момента лица.  Заедно с него бяха убити негова работничка и шофьорът му Бинко Робов. Основната версия, по която работят полицаите за разстрела на Доневио са доносите в ГДБОП за "явочните квартири" на Иван Еринин - Джипсо от "Кокаиновите крале".

И така до ден днешен убийците на Донев не са открити, но банскалии коментират, че зад този акт стоят криминално проявени бандити, които днес се представят за бизнесмени...

ИЗВЪНРЕДНО! Основният свидетел срещу Брендо - Радето се прибра в Благоевград. Иван Еринин-Джипсо напусна България...
ИЗВЪНРЕДНО! Основният свидетел срещу Брендо - Радето се прибра в Благоевград. Иван Еринин-Джипсо напусна България...

Добавени коментари

Страх го е публикува:
13 Февруари 2022 | 13:31
Ами коуди къде е??? А Иван да не е на почивка с прекрасната си съпруга по случай свети валентин
Rasheviq публикува:
13 Февруари 2022 | 00:13
Pozdravi za Danio iskam pa da me prebie ama da zapre da ebe raina che mimo nema da mu pomaga s pribiraneto na senoto
Donev публикува:
13 Февруари 2022 | 00:11
УБИЕЦ! Всичко се връща!
Охоо публикува:
11 Февруари 2022 | 18:18
Айдее почна се дрането на псевдо мутрите Гипсовето.Страхливи като мишки и доносници от над 25-г.Тоя път нема да има прошка.Големия плъх е офейкал ми манечкия боклук и интригант дека че иде.Дееба и гейчетата страхливи
Питам публикува:
11 Февруари 2022 | 13:14
Чак пък да е избегал Ване Еринин? Некой знае ли повече че не ми се верва?
К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
11 Февруари 2022 | 12:47
Болшевишките мутри започват една по една да излизат от дупките си съгалсно призива на шефа си - Мутри вън!
Неграмотници публикува:
11 Февруари 2022 | 08:43
Припомняме, че италянските медии--- Какви са тез италЯнски медии, бе неграмотни смешници:))))))
страх лозе пази публикува:
11 Февруари 2022 | 08:26
започва пренареждането щом радето се е прибрал ще падат глави ако брендо не го изпревари . на таки хората радо ланеца и иван слънцето са напуснали още миналия петък страната по нареждане на герб свитата

Добавете Вашия коментар

TOP