ИЗВЪНРЕДНО! ОИК-Разлог прекрати правомощията на кмета Красимир Герчев

11 Март 2022 | 18:33
43 коментара
Общество
ИЗВЪНРЕДНО! ОИК-Разлог прекрати правомощията на кмета Красимир Герчев

Седем членен състав на ОИК прекрати правомощията на кмета на община Разлог Красимир Герчев

Общинска избирателна комисия в Разлог заседава днес извънредно по казуса за отстраняването на кмета Красимир Герчев, за който има решение на Върховен Административен съд за конфликт на интереси. На заседанието умишлено не присъстваха членовете от квотата на ГЕРБ, ДПС и ВОЛЯ.

Герчев бе признат от магистратите в конфликт на интереси. Делото бе образувано преди повече от година.

Първоначално разследването срещу разложкия кмет бе проведено от КПКОНПИ.

КПКОНПИ уличи Герчев в тежки нарушения - определил се сам, като ръководител на проект за саниране по ОП "Региони в растеж". Казусът е свързан с обновяването на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство. Красимир Герчев едновременно е отчитал и приемал изпълнената по проекта работа, за която е получавал възнаграждение в размер на 7985 лева. Самият Герчев коментира пред медиите, че е дарявал парите от проекта за храм и болницата в Разлог. Процедурата може да бъде забавена от ОИК, ако не съберат 2/3 мнозинство, но е с предизвестен край. Преди година членовете на избирателната комисия в Кресна например месеци наред комплектоваха документи от различни институции и отказваха да детронират селския управник на с. Сливница заради влязла в сила присъда, но в крайна сметка ЦИК се намеси и селото избра нов кмет.

Казусът с кмета на Разлог и установения от КПКОНПИ конфликт на интереси не е прецедент в областта.

Миналата година комисията подгони 3-ма общински съветници от Благоевград заради гласуване в зала, което облагодетелствало техни роднини, едното от делата вече е във ВАС и не е изключено всеки момент магистратите да се произнесат и да се наложат промени в състава на съвета. Пак през 2021 г. антикорупционната комисия глоби със 100 000 лв. бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, но отстраняване от поста не последва, понеже междувременно той бе загубил местните избори.

Отстраняването на Красимир Герчев от поста ще направи мандат 2019-2023 най-критичен за кметовете от Благоевградска област, защото през 2020 г. с поста си се раздели и предишният кмет на Благоевград Румен Томов, който бе отстранен от съда заради ненавременно заличаване от Търговския регистър на фирмата си.

Добавени коментари

Гдудкрх публикува:
12 Март 2022 | 22:12
Ее, живи и здрави да сте всички вие, които не спирате да говорите за Татарски. 12 години не е кмет, ама на вас все си ви е мило за него. Това се казва да останеш в историята.
123456 публикува:
12 Март 2022 | 19:39
Г-н Герчев аз ви познавам като добър и честен човек и съм сигурна че в скандала в който се забъркахте е малко казано немарливост. Вие г-н Герчев сте подведен не от който и дае а от обкражението което ви обгради негово високопреосвещенство разложки митрополит Любен Татарски. Още когато получихте парите от проекта на който бяхте ръководител Татарски знаеше и беше подготвил сигнала и привика Марковия за растановка. Г-н Герчев един съвет не обжалвайте вече е факт отстраняването ви. Не обжалвайте нека има избори да си изберат тези хора кмет та да видят разликата. Г-н Герчев не обжалвайте точно това искат да ви унижават да ви мачкат по медиите, за това ум пожелайте попътен вятър и ги оставете да си трошат главите. Най-вероятно има и някои неща които са замърляни но нормално за да нагодиш на татарските лакеи т=и това го има. Отдай се на живота имаш си прекрасна съпруга син и снаха и си гледай внуци и не се занимавай с безхаберници и интересчии като Копанарова.
Бачевец публикува:
12 Март 2022 | 12:42
По възрастните помним и какво даде Любен на всички около него- на Тошко дурев складовете,жълтата сграда и промкомбината на влаиния складовете на гарата, на мечоносци спирката на болницата, на Георгиев и владо командировка турската Баня, на митко крънчев помещение- лаборатория рамус, на тотковата и Аврамов сички автогари в околията, на Марин катранджиев сички горски хижи и имоти скоро продаде имота между червения склад и старчески дом срещу лидъл , мтс на икото, отделно на милиния имоти и бившото златно пиле за магазин уредиа до 9 колено на тоткова братята и внуците с имоти и служби и още и още облагодетелствани, които обаче не му простиха че не можа да им остави кметския стол както им беше обещал ако го подкрепят за депутат. Помня още мили ми люде как на едни избори 1999 и 2003 обикаляха и заплашват същите тия пишман демократи че ако Бачева не посинее няма нужда да идваме в понеделника на работа. Та недей те само мисли че са дошли на власт заради благото на народа. И ГЕРБ си има трески за делене и си носи последствията от това, но си имаха и добри учители и пример.
razlogenin публикува:
12 Март 2022 | 11:49
По възрастните помните,кога се създаде герб и идваха изборите и целокупното население,както из се радвахме,че най после и за Любен иде видовден.че е голем крадец.те сега новите, като започнат с него и всички крадливи кметове. А то какво стана?Избрахте го за депутати от същите тия на които разчитахме да го окошарят.Та да не стане същото.
Прочел сичко публикува:
12 Март 2022 | 11:08
Ей не трийте избирателно коментарите ле иска научаа людето истината за тия що сровиха Краси ли е лесно да има за марковия медиен чадър, щом се пише значи е истина както всичко друго , тепърва че излизаа и чирливите ризи за това ликенце взимало немилни пари уж за благото на народо за водата аха чекай си народе да те оправи че ви сфера и последната кожа от грубо чишто като чичо му Любчо го уж закриля че го махне като пръцал мръсен
Ot bane публикува:
12 Март 2022 | 07:56
Oti trie6 komentari be mi6ok kakvoto e za si4ki I q Sam 4ovek s mnenie
kilar публикува:
11 Март 2022 | 22:58
napihse nazdrave napihse nazdrave nema takov kef da zagubi mafiqta sas sobstvenoto si orajie tava e samoobiistvo!
v pamet na dunchiniq публикува:
11 Март 2022 | 22:52
toq proval e v pamet na blagoi dunchin. pomina si zaradi taaa gnaz tatarski i gercheviq razboinik. neka pomnim ubavite hora dali svoq dylg s chest i dostoinstvo .
разкритие публикува:
11 Март 2022 | 22:49
стойчевия дане джипс продадоха на боби баджеро в дупница при тоци с лодката на мито кенеди а инак сме приятели аааааааааааааааааааааааа
Урок публикува:
11 Март 2022 | 22:44
Краси, поне един път постъпи достойно, подай си оставката, не карай слугите ти от ГЕРБ в ОИК да бойкотират, жалки сте.
цръквар публикува:
11 Март 2022 | 21:43
дуди фарфаро дава таа вечер банчет в неговата спортна цръква оти грабчев е паднал от власт и нема да му дава дел от краденото,и вънджата пирува оти успешно е лизнал грабчев !
Сметката публикува:
11 Март 2022 | 21:40
Прост народ, бедна държава, се че си видиме ало, Кирчо и кокорчо че вече оправаа, главите нече си дигне от безпаричие и сметки, глад на вас, мръсни к......ца
Драглище публикува:
11 Март 2022 | 21:35
Гербаджиите са на банкет в къща Дешка Гергана от ВиК ги е собрала
До Танас публикува:
11 Март 2022 | 21:33
Така е Танасе сички разложене плюехме и пцуехме в оремако а отвънка видехме кмето или друг от неговите боклуци и наведехме глава
До Танас публикува:
11 Март 2022 | 21:29
Танасее Танасе има каде каде по ъкълии в Разлог извън Герб БСП и други партии не си гледай до нусо завръти тая тиква иначе на Марковия иска му измием нозете сички се бехме усрали от Татарски и Краси а той излезе по БТВ и рече че в Разлог се заплашват хората да гласува за Герчев
Джюровия публикува:
11 Март 2022 | 21:24
Бътъко че шика на Дине Катев яловината в Седрач там го уредих на минималната на четири часа
Танас войвода публикува:
11 Март 2022 | 21:23
Е се че биде ле наш митре Марков кмет ели че туриме пламен камчиния педерасо, айде мислете де глупаци глупави дойде време разделно, се му е мачта да туриме войвода от тъп по тъп та да сме арни пред народ прос и родина заровена от пристанището! Ай да ви е честито освобождение тъкани нееднократно!
Честито публикува:
11 Март 2022 | 21:22
Дуди Фарфаров и Годлевската кметица са на Предел посока Бобов дол
Джуровия публикува:
11 Март 2022 | 21:21
Nai 4e mi e kef da vida debelata tapa svinia Batako, na vanka. 90% ot ob6tinata navanka.
Батко Любчо публикува:
11 Март 2022 | 21:20
Тоя Вагабонти Краселата и от друго саниране е вземал по тая схема пари изгорел е от секъде
Баба Мара Копанарка публикува:
11 Март 2022 | 21:15
Айда сички са сготвени Дуди бай му Любен Краси Джюровия Гърменовия само секретаре бега по тачо ония са изгорели
До Татарски публикува:
11 Март 2022 | 21:05
Еее И двамата Радко и Мечоко са ментета цел живот са с Любен и Краси
Банско публикува:
11 Март 2022 | 21:02
Ми се да я вида и Е…. а Гергана Костова от ВеиКа кога снимаше кой стачкува против Герб се марш в къща Дешка
tatarski публикува:
11 Март 2022 | 21:01
ah krasi krasi kak be krasi nakraq se izloji kato kifladjiq krasi sa ti zabivat noj pyrvo teta mara i neinoto prosto momche koko pandev petre popov krasi vika da se oprava bobi rachev vikal e stiga krasi krasi predadoha te sichki samo radko tumbev ti se pravi na priqtel ama toj krasi e nai golemiq bokluk i toi krasi che te preebe posledniq moment kakto pravi s mechoko e kraj chao
Дъгата маала публикува:
11 Март 2022 | 20:58
А Честито Гробаджии 30 години се задавия от крадни повращаа
безсъна нощ на гроб разлок публикува:
11 Март 2022 | 20:53
костадин пандев краде ток и интернет и монтира машина дето копа криптовалута . тава са си гадно нагли с тета мара се забориха копанарка да каже как дуди фарфаровия и санира кашчата. безсъна нощ на гроб разлок са пирува татарски и джуровия а неграмотнико гърменов мечки го гонат па тоя смешник кмет че ми ставал абе скрите се бе не ща ве народо бе
Тета Мара публикува:
11 Март 2022 | 20:45
Та и Герчевия ако бе ъкалия та чеше да го фанат
Кооко Пандев публикува:
11 Март 2022 | 20:43
Еми то на тета Мара внуко Кооко ке е умен и кадърен за тава го фанаа
Ването публикува:
11 Март 2022 | 20:38
герБалъците сами ще се изчегъртат .Оядоа се ,тс се забориа.
БСП Е НОМЕР 1 публикува:
11 Март 2022 | 20:31
бсп стега редиците за изборите издига пламен ботев хахахахаха смех а може и сашо крайнов е там е плаччччччч да се смееш или да плачещ
ВеиКа публикува:
11 Март 2022 | 20:31
И Славчо Прешелков - Цапата що е във ВиК е заебал Герчев че направе Възраждане да ти одере дружчите кмете зее да бегат вече
tazi pobeda e v pamet na blagoi dunkin публикува:
11 Март 2022 | 20:29
dnes e golem praznik za razlog dnes pobedi demokraciqta ot fashiskoto upravlenie na gerb v razlog. dnes mojem da navedem glavi edinstveno kato si spomnim za blagoi dunkin koito si otide ot tozi svet blagodarenie na mafiqta gerb . bog da go prosti ostava zavinagi v nashite syrca. vechna mu pamet
hero публикува:
11 Март 2022 | 19:42
колко жалко със какъв хъс и със какви манипулации печелеха изборите в продължение на 12 години тези престъпници,трите Г-за лакоми!Е забогатяхте ,напълнихте си гушите ,а сега идва време да си платите пред съда и по-лошо,пред Бога,но вие за това време не мислихте,нали!?
ГЕРБ публикува:
11 Март 2022 | 19:30
Да си жив и здрав, Краси, ти си гордост за всички ни, имаш нашата подкрепа и сега и занапред! Бъди здрав всичко ще си дойде на мястото и боклуците, които ти подляха вода ще си получат наказанието! Мазно петно под вода не седи!
коко публикува:
11 Март 2022 | 19:29
леле земята сега ще спре да се върти ,защото крадивите гербаджии отиват на майната си ,и добре подредената схема за невижданият грабеж на хората се разпада като домино ......
До аслан масхадов публикува:
11 Март 2022 | 19:28
Бриндо не пиши под чужди имена, знаем в Банско кога, къде и с кой се срещаш
Разложенин публикува:
11 Март 2022 | 19:25
То защото много напри за градо та да му мислим! Напания си гушиците! Ама сега да има пълна проверка на общината, та да се вида и другите айдуци!
Аслан Масхадов публикува:
11 Март 2022 | 19:08
Хайде скоро и в Банско. Кой е в конфликт на интереси с фирма на бр. Еринини и в същото време е зам. кмет? За едни 25 милиона става дума, Рашков!!?
Ухаха публикува:
11 Март 2022 | 19:08
Aiide razlog i bansko pod vliqnie na mutri Vis 2 3 4 8 chestito deba i prostiq narod ,dano putin vi prati bombi
Коко Пандев публикува:
11 Март 2022 | 19:01
Краси пак ще те изберем , с леля Мария Копанарова сме зад теб!!! Ние сме от Герб и пак ще си правим далаверите , всичко ще бъде за нас. Вече няма да даваме на Любен Татарски и ще вземем всичко.
pazlog публикува:
11 Март 2022 | 18:59
както скандално герчев стана кмет така и скандално си отива типично по гербаджииски.никога повече герб.очаквам останалите мишки да се пръснат стремглаво в небитието.
Честито публикува:
11 Март 2022 | 18:53
ТЕТА МАРА ДА СВИКВА ИЗВЪНРДНА СЕСИЯ И ДА СЕ ИЗБИРА ВРЕМЕННО ИЗПЪЛНЯВАЩ ДЛЪЖНОСТТА КМЕТ
ПОПОВ публикува:
11 Март 2022 | 18:47
Здрав да е Герчев. От тук насетне Разлог да му мисли...

Добавете Вашия коментар

TOP