Извънредно: Арестуваха бившия шеф на ДАНС край Симитли

21 Юли 2021 | 08:59
1 коментара
Общество

Задържаха бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев за бракониерство, съобщи NOVA.

На 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов, в землището на с. Полена, община Симитли, са задържани бракониери. При акцията на полицията, за която са уведомени „Държавно горско стопанство Симитли”, на чиято територия е установено нарушението, както и РДГ Благоевград, в единия от автомобилите е открит труп на дива свиня. По случая се водят процесуално-следствени действия от компетентните органи, съобщиха от пресцентъра на ЮЗДП-Благоевград.

Арестът е по сигнал за незаконен лов, а в един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе, няколко ловни оръжия, голямо количество патрони. Заедно с него в полицията са отведени още трима души. Единият от тях е настоящ служител на ДАНС, а другият е бивш собственик на футболния отбор Витоша Бистрица.

По случая е образувано и следствено дело в прокуратурата в Благоевград. Новината беше потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков.

“Тази нощ той (Георгиев – б.р.) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград.

Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб “Бистришки тигри”.

Припомняме, че в края на месец май тази година служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста председателя на ДАНС Димитър Георгиев.

На 26 май държавният глава подписа указ по предложение на Министерски съвет за освобождаването му и с друг указ назначи за шеф на агенцията Пламен Тончев.

Добавени коментари

01 РУ публикува:
21 Юли 2021 | 09:36
Тоя боклук нали Путин го свали да не е шеф на ДАНС

Добавете Вашия коментар

TOP