ИЗВРАЩЕНИЕ: Младият убиец от Слънчев бряг примамил жертвата с обещания за секс

28 Април 2023 | 16:38
1 коментара
Криминално
България
ИЗВРАЩЕНИЕ: Младият убиец от Слънчев бряг примамил жертвата с обещания за секс

14-годишното момче, което уби с кол македонец в Слънчев бряг, е примамило жертвата с обещания за секс, стана ясно по време на брифинг на полицията и Окръжната прокуратура в Бургас.

Наблюдаващият прокурор Иван Кирков разкри хронологията на събитията, довели до разкриване на тежкото престъпление. Във вторник племенникът на македонеца е подал сигнал за неговото изчезване. Незабавно започнали издирвателни действия, при които е установено, че жертвата е била заедно с непълнолетното момче в курортния комплекс. Докато полицаи водели беседа с непълнолетния, е получен сигнал, че е открито мъртво тяло.

В хода на разследването е доказано, че именно непълнолетното момче е извършителят на деянието. Самото убийство е станало преди дни - на 23 април.

14-годишният и македонецът не са се познавали преди това, установили са контакт на улицата, като предварително се уговорили да правят секс в близката горичка. Придвижили са се към мястото, където момчето се отметнало от обещанието си. Обвиняемият обяснил на полицаите, че македонецът го дръпнал силно и за да се защити той му нанесъл удар с кол. Телефонът на жертвата все още не е намерен.

От думите на директора на полицията в Бургас стана още ясно, че непълнолетният е ограбил жертвата, като й е отнел 1 800 лева, с част от които е откупил свой залог и е купил вещи за себе си.

Момчето е обвинено в предумишлено убийство, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години, но поради факта, че е непълнолетно може да се размине с присъда до 5 години затвор. След излизането на съдебно-медицинската експертиза е възможно деянието да бъде преквалифицирано и в убийство с користна цел.

Добавени коментари

Фанети Мазамадура публикува:
29 Април 2023 | 18:19
Цигански педи истории, на кой му пука...

Добавете Вашия коментар

TOP