Изтича крайният срок за регистрация на инициативните комитети за изборите

22 Август 2022 | 09:39
0 коментара
Политика
Изтича крайният срок за регистрация на инициативните комитети за изборите

Днес изтича крайният срок за регистрация на инициативните комитети от районните избирателни комисии за участие в предстоящия вот на 2 октомври.

Също днес общинските администрации по закон трябва да обявят предварителните избирателни списъци и да ги публикуват на интернет страницата на съответната община.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия до 17 часа днес Инициативните комитети подават заявление за регистрация пред Районните избирателни комисии. За изборите за народни представители могат да се създават инициативни комитети на територията на съответния изборен район за издигане на независими кандидати за народни представители.

За участие в изборите за народни представители инициативните комитети внасят безлихвен депозит в размер на 100 лева по сметка на ЦИК, открита в Българска народна банка.

За издигане на независим кандидат за народен представител се образува инициативен комитет в състав от трима до седем избиратели с постоянен адрес на територията на изборния район.
Инициативен комитет може да поиска да бъде заличена регистрацията му за участие в изборите не по-късно от 30.08.2022 г. (32 дни преди изборния ден).
Източник БНР

Добавете Вашия коментар

TOP