Изтече запис на разговор между Путин и Макрон

04 Юли 2022 | 06:09
0 коментара
Общество
Изтече запис на разговор между Путин и Макрон

В интернет изтече разговор между руския президент Владимир Путин и френския му колега Еманюел Макрон.

 

Руското външно министерство обвини Париж, че е нарушил конфиденциалността на преговорите и че тази мярка „характеризира принципния подход на Франция към дипломацията“.

В разговора руският президент припомня на френския си колега, че на 17 февруари украинския президент Володимир Зеленски е заявил, че Минското споразумение са „така съставени, че ние изначално сме в губеща позиция“. „В действителност уважаемият колега, господин Зеленски, нищо не прави. Той ви лъже. Той заяви, че Украйна трябва да се върне към ядреното оръжие …“, казва Путин.

„Това, което казваш, предизвиква въпроса, доколко ти самият си готов да се придържаш към Минското споразумение, ако по твое мнение, трябва се влиза в диалог с нелегитимната власт на терористите“, казва Макрон.

„Слушаш ли ме внимателно? Казвам ти, че тези сепаратисти, така наречени – те отговориха на тези предложения на Киев. Отговориха, но не реагираха …“, отговаря Путин.

„Благодаря ти, Еманюел. За мен винаги е голямо удоволствие и чест да се срещам с твоите колеги от САЩ, от Европа, и с теб най-вече! Знаеш, че имаме добри лични отношения. Предлагам ти първо да работим и да подготвим и после да обявяваме среща. Защото , в противен случай да се срещнем и да не говорим за нищо, това означава, че отново са ни пратили далеч и това е всичко“, предлага руският президент.

„Може ли днес да кажем, че на базата на това, което обсъждахме, че като цяло сме се договорили? Бих желал да получа от теб ясен отговор. Разбирам нежеланието ти да посочиш дата, но готов ли си да избързаш и първи да кажеш: „Искам да проведа двустранна среща с американците, а след това и разширена – с европейците“. Или не?“, пита френският президент.

„Това е доста сериозно. Затова, ако искаш да имаме съгласие по отношение на формулировката, на мен ми се струва, че сега е необходимо да дадем задача на нашите помощници, веднага да разговарят и да съгласуват тези формулировки. Като цяло, аз разбира се съм съгласен“, казва Путин.

източник:Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP