Израелски бар черпи с питие всеки ваксиниран

22 Февруари 2021 | 18:10
0 коментара
Любопитно

Израел откри ваксинационен център в бар, в който се предлага безплатно питие на всеки, който се имунизира, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Целта на акцията е да се насърчат младите хора да вземат участие във ваксинационната кампания на страната. Пъбът „Джения“ в Тел Авив беше затворен дълго време по време на пандемията. Но той отвори врати, за да могат в неговите помещения да се извършват ваксинации. 43% от населението на страната вече получи най-малко една доза от ваксината на Пфайзер, припомня изданието.

Но инжекции бяха поставяни предимно на по-възрастните хора, докато младите, които са по-малко изложени на инфекцията, нехаеха за ваксината.

Пъбът, който беше преобразен във временен имунизационен център, дава на всеки младеж жетони след прилагането на ваксината, които може да размени за безплатно питие по свой избор на бара. Много млади хора се възползваха от бонуса, за да получат първата си доза „Пфайзер“ и безплатно шотче.

Израел е първенец по проценти на ваксинираното население и сега усилията са да се включат във ваксинационната кампания и рисковите групи от населението. Започна да се увеличава броят на младежите, попадащи в болница заради COVID-19, като мнозинството от тях не са били ваксинирани. Според последни изследвания една имунизационна доза с „Пфайзер“ осигурява 85-процентна защита от 2 до 4 седмици след първата инжекция.

Добавете Вашия коментар

TOP