ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЮГОЗАПАДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПО ПОВОД ПОЯВИЛИТЕ СЕ ПУБЛИКАЦИИ В МЕДИИТЕ

19 Януари 2024 | 20:49
6 коментара
Общество
България
ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЮГОЗАПАДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПО ПОВОД ПОЯВИЛИТЕ СЕ ПУБЛИКАЦИИ В МЕДИИТЕ
ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЮГОЗАПАДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ ,,НЕОФИТ РИЛСКИ“ ПО ПОВОД ПОЯВИЛИТЕ СЕ ПУБЛИКАЦИИ В МЕДИИТЕ

По повод появилата се информация в медийното пространство със заглавие „Проверка на МОН откри редица нарушения в ЮЗУ”, Югозападният университет ,,Неофит Рилски“ счита за необходимо да информира обществеността, че три дни след публичното оповестяване на горепосочената информация на сайта на Министерството на образованието и науката на Република България, университетът все още не е уведомен по официален ред за резултатите от проверката.

Следва да подчертаем, че подателят на сигнала до МОН е напуснал преподавател с дългогодишен стаж в университета, който многократно е подкрепян и стимулиран в своята академична дейност. Може само да гадаем какъв е неговият личен стремеж за целенасоченото представяне на негативен и очернящ образ на ЮЗУ ,,Неофит Рилски“ пред медиите и широката общественост.
Ръководството на ЮЗУ ,,Неофит Рилски“ заявява, че ще направи всичко възможно за установяване на обективната истина, както и ще използва всички предвидени от закона средства, за да защити престижа и доброто име на университета.

Длъжни сме да запазим доверието на всички наши студенти, преподаватели и служители в ситуация, в която по повод на горепосочената проверка, определени медии и институции се опитват да се представят неизяснени обстоятелства като окончателни заключения.

 

Добавени коментари

Д.Димитров публикува:
21 Януари 2024 | 19:19
Във всяка лъжа се крие зрънце истина! Отмина времето когато се плащаше за да станеш студент в ЮЗУ! Сега няма кандидати и управата на института се държи като ощипана мома.
Гуугплекс публикува:
21 Януари 2024 | 18:08
Интересно, ръководството не прави обстойна проверка по т. нар. обвинения, не ги отрича с факти, а се защитава с лозунги.
Мария Кочева публикува:
21 Януари 2024 | 17:00
Писаното не отговаря на истината.Всичко е като в други университети.Влизане "Право"с изпит,лекции,изисквания ,изпити.Не е морално да има клевети по адрес на катедрите.
феникс публикува:
20 Януари 2024 | 20:34
ЮЗУ право-много отдавна е с лоша репутация.. Заради този факултет правно историческия страдат и другите специалности. По -добре въобще да го няма този така наречен университет.
Смях в залата! публикува:
20 Януари 2024 | 16:17
Доцента отдавна са го “самооттеглили“, а новоизлюпеният пишман-“професор“, едва изкласил в СПТУ-то сладкар, толкова години е лизал дирници и доносничел на властимеющите, а ти очакваш да прояви доблест и чест, неща, които са му неизвестни!?!
оооо публикува:
20 Януари 2024 | 06:25
Всички знаем как се завършва право?! Най достойно би било и ректора и доцента да се оттеглят!!! Но къде ти тук е Булгаристан!!!

Добавете Вашия коментар

TOP