Изпратиха делото на Каплата за закана с убийство в Несебър

28 Април 2021 | 17:51
0 коментара
Криминално

Районен съд - Дупница прекрати делото за закана за убийство срещу Васил Капланов -Каплата за закана за убийство и изпрати делото по подсъдност на Районен съд – Несебър.

"Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление, извършено в курортен комплекс "Слънчев бряг", община Несебър и съобразно изискванията за местна подсъдност, делото е подсъдно на Районен съд – Несебър, в чийто съдебен район се сочи, че е извършено деянието. С оглед това обстоятелство съдебното производство следва да бъде прекратено и делото изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър“, пише в мотивите на съдия Скоклева. Според обвинението Капланов се заканил с убийство на съгражданина си Димитър Недев, който пишел активно в социалните мрежи във връзка с изчезването на Янек Миланов.

Искането на защитата и на обвиняемия за промяна на мярката му за неотклонение от „Домашен арест“ в по- лека – „Подписка“, не е разглеждано по време на разпоредителното заседание, тъй като Районен съд – Дупница не е компетентен да се произнася. Определението не подлежи на обжалване.

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева даде ход по общия ред на делото за незаконно притежание на боеприпаси за огнестрелни оръжия, с обвиняем Васил Капланов. По това дело той е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“, в размер на 2000 лв. 

Капланов се свързва с изчезналия дупничанин Янек Миланов. На 31 юли вечерта той се качил в джипа на Капланов и оттогава следите му се губят.

Добавете Вашия коментар

TOP