Изнесени кандидатстудентски изпити на ученици от Сандански

17 Март 2024 | 10:38
0 коментара
Общество
Благоевград
Изнесени кандидатстудентски изпити на ученици от Сандански

Кметът на Сандански Атанас Стоянов подписа споразумение с ректора на Университета за национално и световно стопанство Димитър Димитров. Това стана в присъствието на образователния шеф в Пиринско Ивайло Златанов.

"Сключихме меморандум за сътрудничество, декларирайки своята воля за обединяване на усилия за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие, повишаване качеството на висшето образование, партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания и подготовка на кадрите в реална работна среда. С документа за сътрудничество декларирахме своята готовност за съвместна работа за подкрепа на кариерното развитие на човешкия потенциал чрез провеждане на съвместни инициативи, общи проекти, обучения и различни форми на сътрудничество", обяви Градоначалникът Стоянов.

По време на са обсъдени възможности за мотивиране на учениците в Сандански да продължат своето образование. Една от инициативите е изнесени кандидатстудентски изпити на място. По този начин на зрелостниците и родителите им ще се спестят пари за пътуване до столицата. Предстоят и  участия на санданските ученици в различни кампании, проекти и състезания.

Добавете Вашия коментар

TOP