Изненада: Задържаният за източването на АМ „Хемус“ се прибира вкъщи

09 Декември 2021 | 17:34
0 коментара
Криминално
Изненада: Задържаният за източването на АМ  Хемус  се прибира вкъщи

Софийският градски съд пусна под домашен арест 42-годишния Борислав Колев, който беше арестуван в понеделник във връзка със строежа на лот 5 от АМ „Хемус“ и обвинен за пране на пари. Решението не е окончателно.

На заседанието днес прокуратурата поиска постоянен арест за Колев. Неговият адвокат Христо Ботев призова съдът да не налага никаква мярка за неотклонение или поне да не бъде задържане под стража.

 

„Не виждам какво престъпление е извършено“, каза адвокат Ботев и посочи, че по делото има единствено разпити на едни хора, които твърдят, че отишли в банката, взели пари и ги предали на Колев.

Според обвинението от събраните по делото доказателства, Колев  е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да станат фиктивни управители на тези фирми, по сметките на които били преведени част от парите за лот 5. Според прокуратурата Колев лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които му предоставяли. По този начин той получил около 53 милиона лева.

До приключване на процесуално-следствените действия, правата на Колев, който е международен съдия по футбол, са спрени от Българския футболен съюз.

Добавете Вашия коментар

TOP