Изненада в родния футбол! Отбор от първата шестица остава без лиценз?

27 Март 2018 | 09:01
0 коментара
Спорт

Клуб от първата шестица на Първа лига може да остане без лиценз за следващия сезон. Става дума за Верея, пише „Тема Спорт“. Въпреки силното представяне на отбора на терена, проблемите в самото дружество не са един и два.

Наскоро играчите за трети път от влизането в елита бойкотираха тренировка заради неплатени заплати, премии и наеми на квартири. Те все пак подновиха занимания, но с много условности и пазарлъци.

Според запознати с лицензите в БФС Верея може да не получи такъв за сезон 2018/19. Причината са съдебните дела, които куп мениджъри и бивши футболисти са завели срещу клуба от Стара Загора. Ръководството на заралии е запознато с опасността и уверило, че ще бъдат постигнати споразумения с ищците.

В същото време Верея не разполага с много време да уреди тези въпроси, тъй като тази седмица е последната, в който клубовете трябва да предоставят финансовите си документи за издаване на лиценз за следващия сезон. Евентуалните евроучастници трябва да получат своите лицензи до края на месец май, а останалите участници от Първа и Втора лига – почти до края на юни.

За момента няма други клубове от Първа лига, които да са застрашени от отнемането на професионален статут. Такива обаче има във втората ни дивизия, като там случаите не са един или два.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP